You are currently viewing Valódi készüléket vettem vagy csak egy klónt?

Valódi készüléket vettem vagy csak egy klónt?

Hirdetések

Sok emberben felmerül a kérdés, ha nem megbízható boltból vagy használtan vásárolja meg a készüléket. Manapság már a klón telefonokat is ugyan úgy készítik el, így nehéz megkülönböztetni az eredeti készüléktől, mert az megszólalásig hasonlít rá.

Hogyan tudod felismerni?

Mielőtt készüléket vásárolnál, mindig olvass utána, hogy milyen tudással rendelkezik egy az általad kiszemelt telefon. Az internet világában már minden készülékről található egy bővebb leírás. Valamint videók, ahol bemutatják a készülék hardveres, illetve szoftveres tudását. 

A legkönnyebben úgy tudod kiszűrni egy mobilról, hogy az klón vagy eredeti, ha megnézed a kijelzőjét. A mai készülékek kijelzője, már nagyon élénk és szép képet ad. Míg egy utánzat telefonon, ugyanezt az élményt nem tudják olyan szinten biztosítani. A következő pont amelyet, érdemes megnézni, a márkanév.

Valódi vagy klón a telefon?

Hogyan van feltüntetve a készüléken? A gyártók sok esetben a saját márka nevüket levédetik, így azt a klón gyártók nem használhatják fel. Ezekben az esetekben vagy teljesen más néven dobják a piacra vagy a készülék valódi márka nevében egy karaktert megváltoztatva fogják árusítani. Ami még segíthet a szűrésben az a tartozék, a töltő, valamint az akkumulátor ellenőrzése. Nézzük meg valóban gyáriak-e, mert klón készülékeknél előfordul, hogy rosszabb minőségű, teljesen más márkával rendelkező töltő kerül a dobozba. 

IMEI szám

Érdemes még ellenőrizni a mobil telefon IMEI számát, hogy az egyezik-e a dobozon feltüntetett azonosítóval. Ha nem találunk a készüléken IMEI számot, akkor nagy a valószínűsége, hogy a készülék nem a valós gyártótól származik.

A feljebb említett probléma elkerülése érdekében, mindenképp érdemes megbízható forrásból beszerezni a készüléket, és akkor biztosak lehetünk benne, hogy nem klónt kapunk, hanem azt a mobiltelefont, amelyet valóban szeretnénk a mindennapokban használni.

Halk a telefonod hangszórója? Az alábbi cikkünkből jobban megismerkedhetsz a problémával.

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.