You are currently viewing A Revolut vezérigazgatója részvényeladásba kezd – 500 millió dollárt zsebelhet be

A Revolut vezérigazgatója részvényeladásba kezd – 500 millió dollárt zsebelhet be

Hirdetések
wiener_ai-1

A Revolut vezérigazgatója, Nikolay Storonsky azt tervezi, hogy 500 millió dolláros részvényeladás keretében eladja részesedésének egy részét, és ezzel kiigazítja a fintech óriáscégbe történt több milliárd dolláros befektetését.

A Sky News július 8-i jelentése szerint Storonsky “több tíz- vagy akár százmillió dollár értékű” részesedést tervez eladni ebben a másodlagos üzletben. Storonsky részesedésének pontos nagyságát egyelőre nem közölték.

Storonsky eladja a Revolutban lévő részvényeinek egy részét

Az eladott részvények végső mennyisége attól függ majd, hogy a Revolut milyen értékelést kap az új befektetőktől, valamint a vállalat és tanácsadója, a Morgan Stanley által hozott allokációs döntésektől.

A jelentés szerint a vállalat 40 milliárd dolláros értékelést céloz meg a részvényeladáshoz. A Revolut a múlt hónapban bízta meg a Morgan Stanley-t az eladás lebonyolításával, és a 2021-es elsődleges finanszírozási körben elért 33 milliárd dollárnál nem alacsonyabb értékelést keresett.

A Revolut nemrég jelentette be, hogy az előző évről rekordösszegű, 561 millió dolláros nyereséget ért el, a bevételek pedig csaknem megduplázódtak, 2,3 milliárd dollárra.

Ez is érdekelhet: A 10 legjobb tech részvény, amit most érdemes megnézni

Új kriptoplatform a brit lakossági felhasználók számára

Hirdetések

2024. május 7-én a vállalat elindította a Revolut X-et, egy új, brit lakossági ügyfeleket célzó kriptokereskedési platformot, amely a vezető kriptotőzsdékkel való versenyben több mint 100 token kereskedést kínál alacsony díjakkal.

A Revolut X elérhető az asztali számítógépen minden Revolut lakossági számlával rendelkező brit felhasználó számára. Az eredetileg professzionális kereskedők számára tervezett platform megkönnyíti a kriptovaluták egyszerű be- és kikapcsolását és az alacsony tranzakciós díjakat.

revolut x kripto kereskedes

A platform kezdetben ugyanazokat az eszközöket támogatta, amelyek a Revolut lakossági alkalmazásban is elérhetőek, beleértve a Bitcoint, az Ethereumot és az XRP-t. A tervek szerint a kínálat bővülni fog. A brit lakossági számlatulajdonosok meglévő hitelesítő adataikkal férhetnek hozzá a platformhoz.

Ez is érdekelhet: A legjobb kriptovaluták 1 dollár alatt

“Izgatottan várjuk új kriptotermékünk bevezetését, és úgy gondoljuk, hogy ez a felső kategóriás kereskedési platform megváltoztatja a játékot a tapasztalt kriptokereskedők számára, mivel biztonságos és elérhető helyet biztosít számukra a kereskedéshez” – mondta Leonid Bashlykov, a kriptotőzsdei termék vezetője.

Ez a bevezetés a közelmúltban a kriptopénz-szolgáltatások fejlesztésére irányuló kezdeményezéseket követte, beleértve a Revolut Rampot és a kriptokereskedés ideiglenes felfüggesztését az Egyesült Királyság üzleti ügyfelei számára a szabályozási változások miatt.

Ha még nincs számlád, itt regisztrálhatsz.

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.