You are currently viewing A Google új funkciójának örülni fognak, akik utálnak e-mailt írni

A Google új funkciójának örülni fognak, akik utálnak e-mailt írni

  • Post author:
  • Post category:Tech
Hirdetések
wiener_ai-1

A Google mesterséges intelligenciával segített e-mail szerkesztési funkciója hamarosan hangtámogatással is kiegészülhet.

A “Help Me Write” egy új Gmail funkció, amely a generatív AI segítségével segíti a felhasználókat az e-mailek megfogalmazásában. (Megjegyzés: ez egyelőre csak a Labs, a Google új AI-funkciókat tesztelő tesztpályája révén érhető el).

Jelenleg a felhasználók egy olyan írásbeli kérést adnak meg, mint például “Segíts megírni egy bemutatkozást valakinek, akivel egy konferencián találkoztam”. De ahogy a TheSpAndroid kiszúrta, hamarosan a Help Me Write-ot a hangoddal is használhatod.

A blogger a Gmail mobilalkalmazáson a billentyűzet fölött található “Draft email with voice” (e-mail szerkesztése hanggal) koppintással tudta aktiválni a bétafunkciót. Ez megnyitotta a mikrofon gombot a felmondás rögzítéséhez. A felmondás rögzítése után a felhasználók megnyomhatják a létrehozás gombot, amely egy szerkeszthető e-mail tervezetet generál.

A Google folyamatosan jelent be mesterséges intelligenciával kapcsolatos funkciókat eszközeihez és szolgáltatásaihoz. Ott van a Duet AI, egy AI asszisztens a Google Docs és Sheets programokban való íráshoz, és az AI-alapú keresési kísérlet, az SGE is egyre nagyobb lendületet vesz (bár még mindig a Labs-ben).

Éppen a múlt héten jelentette be a Google a Circle to Search funkciót az új Samsung készülékeken, amellyel egy kép bekarikázásával kereshetünk dolgokat.

Bár a Google tavaly júniusban elindította a Help Me Write szolgáltatást a Gmailhez, a cég részéről nem volt hivatalos említés a hangutasításokkal kapcsolatban. De ez valószínűleg egy közelgő bejelentés jele.

Ez is érdekelhet:

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.