You are currently viewing Hallgasd meg Bill Gates interjúját Sam Altmannal
Fotó: Bill Gates / YouTube

Hallgasd meg Bill Gates interjúját Sam Altmannal

  • Post author:
  • Post category:Tech
Hirdetések

Ezen a héten Bill Gates podcastjában Sam Altman volt a vendég.

Bill Gates megkérdezte, hogy hogyan áll Sam csapata az ideiglenes leváltása után, mire Altman így válaszolt: “Sokan megjegyezték, hogy a csapat még soha nem volt ilyen produktív, optimista vagy jobb. Szóval, azt hiszem, ez az egésznek az egyik jó oldala. Bizonyos értelemben ez egy igazi felnőtté válás pillanata volt számunkra, nagyon motiváltak vagyunk, hogy jobbá váljunk, és egy olyan céggé váljunk, amely készen áll az előttünk álló kihívásokra”.

Beszélgetésük további része pre-ouster volt – de lenyűgöző bepillantást engedett a mesterséges intelligencia lehetséges jövőjébe – beleértve a nagyon gyors fejlesztések kilátásba helyezését. Altman szerint könnyebb lesz megérteni, hogyan “kódolódik” egy kreatív alkotás egy mesterséges intelligenciában, mint egy emberi agyban. “Az értelmezhetőséggel kapcsolatban már született néhány nagyon jó munka, és úgy gondolom, hogy idővel még több is lesz… Azok a kis darabkák, amelyeket megértettünk, ahogy az várható volt, nagyon hasznosak voltak az ilyen dolgok fejlesztésében. Mindannyian motiváltak vagyunk arra, hogy valóban megértsük őket, a tudományos kíváncsiságtól eltekintve, de ezeknek a léptéke olyan hatalmas….”

Részlet az interjúból:

BILL GATES: Biztos vagyok benne, hogy a következő öt évben meg fogjuk érteni. Mind a kiképzés hatékonysága, mind a pontosság szempontjából ez a megértés lehetővé tenné, hogy sokkal jobban teljesítsünk, mint amire ma képesek vagyunk.

SAM ALTMAN: Száz százalék. Ezt sokszor láthatjuk a technológia történetében, amikor valaki empirikus felfedezést tesz. Fogalmuk sincs, hogy mi történik, de nyilvánvalóan működik. Aztán, ahogy a tudományos ismeretek elmélyülnek, sokkal jobbá tudják tenni.

BILL GATES: Igen, a fizikában, a biológiában néha csak szórakozunk, és aztán azt mondjuk, hűha – hogyan áll össze ez valójában…? Ha a következő két évre tekintesz, mit gondolsz, melyek lesznek a legfontosabb mérföldkövek?

SAM ALTMAN: A multimodalitás mindenképpen fontos lesz.

BILL GATES: Ami azt jelenti, hogy beszéd befelé, beszéd kifelé?

SAM ALTMAN: Beszéd befelé, beszéd kifelé. Képek. Végül videó. Nyilvánvaló, hogy az emberek tényleg ezt akarják….. de a fejlődés talán legfontosabb területei a gondolkodási képességek körül lesznek. Jelenleg a GPT-4 csak rendkívül korlátozott módon képes gondolkodni. Megbízhatóságot is. Ha a GPT-4-nek a legtöbb kérdést 10 000-szer teszed fel, a 10 000 kérdés közül valószínűleg az egyik elég jó, de nem mindig tudja, melyik az, és minden alkalommal a legjobb választ szeretnéd kapni a 10 000-ből, ezért a megbízhatóság növelése fontos lesz.

Ez is érdekelhet:

Hirdetések

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.