You are currently viewing Durván beszakadhat a Bitcoin ára az elemző szerint – még a felezés előtt
Fotó: Art Rachen on Unsplash

Durván beszakadhat a Bitcoin ára az elemző szerint – még a felezés előtt

Hirdetések
tradingview 250

A Bitcoin árfolyama a Spot Bitcoin ETF-ek jóváhagyása és elindítása óta masszívan emelkedik. Az egyik kriptoelemző, Jason Pizzino azonban a növekvő pálya átmeneti megtorpanását jósolja, arra hivatkozva, hogy a Bitcoin közel van egy kritikus ellenállási ponthoz, ami jelentős áresést eredményezhet.

Elemző Bitcoin árkorrekciót jósol

Egy január 12-én közzétett YouTube-videóban Pizzino megosztotta meglátásait a Bitcoin, a világ legnagyobb kriptopénzének jelenlegi piaci helyzetéről. Az elemző szerint a legnépszerűbb kriptó árfolyama várhatóan 20%-22%-kal esik majd vissza, elérve a 37 000 – 39 000 dolláros lehetséges támaszszinteket. Még mielőtt a Bitcoin felezés létrejönne.

A feleződés, amelyre várhatóan 2024 áprilisában kerülhet sor, egy olyan esemény, amelynek során a Bitcoin bányászati jutalékait a felére csökkentenék, hogy csökkentsék a piacra kerülő új érmék számát. Ez a csökkentés hatékonyan csökkenti a kriptopénz teljes kínálatát, és állítólag a szűkösség révén növeli az értékét.

Hirdetések

Pizzino azzal támasztotta alá előrejelzését, hogy a BTC jelenleg a bikapiac kulcsfontosságú ellenállási szintjén kereskedik, ami jelentős árkorrekciót eredményezhet. Elismerte, hogy a Spot Bitcoin ETF-eket övező izgalom sikeresen a közelmúltbeli csúcsokra lökte a kriptopénzt.

Bár a Bitcoin az elmúlt hónapokban lenyűgöző emelkedést tapasztalt, Pizzino hangsúlyozta a történelmi árminták és a piaci viselkedés megértésének fontosságát. Hangsúlyozta annak fontosságát, hogy fel kell készülni a Bitcoin árfolyamának esetleges korrekciójára vagy visszaesésére.

A BTC 42 000 dollár alá zuhant

Miután az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdebizottsága (SEC) hivatalosan is jóváhagyta a Spot Bitcoin ETF-eket, a Bitcoin ára az egekbe szökött. A kriptovaluta január 11-én, csütörtökön 49 000 dollárra ugrott, miután a Spot Bitcoin ETF-ek elindultak és a befektetők hivatalosan is megkezdték a kereskedést.

A Bitcoin árfolyama azonban nemrég hatalmas visszaesést szenvedett, miután elterjedt a hír, hogy a Vanguard korlátozza ügyfeleit a Spot Bitcoin ETF-ek kereskedésében a platformján. Ennek eredményeképpen a kriptopénz árfolyama 42 000 dollár alá esett, és több mint 7000 dollárral maradt el a 2024-es 49 000 dolláros csúcsától.

bitcoin arfolyam jan13

Jelenleg az érme visszanyerte az elvesztett nyereség egy részét, és a CoinMarketCap szerint a cikk írásakor a jelenlegi kereskedési ára 42 989,96 dolláron áll. Míg a visszaesés átmeneti visszaesésnek tekinthető a kriptopiac számára, addig egyúttal lehetőségnek is tekinthető arra, hogy kedvezőbb árszinteken lépjünk be a piacra.

Ez is érdekelhet:

Hirdetések
whitepress magyar banner

Tóth-Kovács Viktor

Viktor 2+ éves szövegírói tapasztalattal rendelkezik, szereti a kütyüket, laptopokat, telefonokat. Kedvenc témaköre a hangzásvilág, így előszeretettel ír audio termékekről. Szabadidejében a gyerekeivel szeret a legjobban játszani.