Chip-háború: Az Intel kifogásolja az AMD zavaró elnevezéseit

  • Post author:
  • Post category:Tech
Hirdetések
99bitcoin-tokens

Az Intel és az AMD közötti versenybe egy új dimenziót hozott be az Intel által bemutatott “Core Truths” nevű prezentáció, amelyben az Intel azt sugallja, hogy az AMD “kígyóolajat” árusít ártatlan vásárlóknak. A vádak szerint az AMD CPU-k elnevezési konvenciója zavaró lehet, és régi architektúrát rejthet újnak tűnő termékek mögé.

Az Intel külön kiemeli a Ryzen 5 7520U chipet, amelyet a Zen 2 architektúrára alapoznak, és 2019-ben mutatták be, míg a chip csak 2022-ben került piacra. Az Intel állítása szerint saját hasonló chipje (Core i5 1335U) 83%-kal gyorsabb, és azzal vádolja az AMD-t, hogy tudatosan zavarja a vásárlókat az elnevezéseivel, akik könnyen áldozatául eshetnek az összezavarásnak.

Termékajánló

Az Intel az AMD kritizálásán túlmutatva képekkel illusztrálja állításait, ábrázolva egy kígyóolaj-árust és egy gyanús autókereskedőt, sugallva, hogy az AMD szándékosan félrevezető lehet.

Ugyanakkor elismeri, hogy az Intel saját elnevezési gyakorlata sem hibátlan. A frissen piacra dobott 14. generációs desktop chipjeik gyakorlatilag a frissített 13. generációs Raptor Lake processzorok, és a közelgő Core 100 sorozat is pletykák szerint Raptor Lake részeket használ fel.

Az ügy rámutat arra, hogy mindkét cégnek van felelőssége a fogyasztók informálásában. Az AMD elnevezési rendszere valóban kihívást jelenthet a vásárlók számára, de az Intel sem mentes a hasonló gyakorlatoktól, rávilágítva arra, hogy a PC alkatrészek vásárlásakor alapos kutatásra van szükség a várt eredmény eléréséhez.

Ez is érdekelhet:

Forrás

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.