You are currently viewing A BMW vezeték nélküli töltője tönkrevágja az iPhone 15 NFC chipeket, vagy az Apple hibázott?
Fotó: Unsplash

A BMW vezeték nélküli töltője tönkrevágja az iPhone 15 NFC chipeket, vagy az Apple hibázott?

Hirdetések
sealana -0

Az iPhone 15 tulajdonosok arról számoltak be, hogy az NFC chipjük nem működött, miután a BMW-ikben vezeték nélküli töltővel töltötték az eszközüket. Eddig az Apple nem reagált ezekre a panaszokra, de most változás következhet be az ügyben. A MacRumors ezen a héten számolt be róla, hogy az Apple belső tájékoztatója szerint egy év végi szoftverfrissítésnek kellene megelőznie, hogy a vezeték nélküli autós töltők „ideiglenesen” kikapcsolják az iPhone 15 NFC chipjét.

Az Apple állítólag azt javasolja, hogy amíg a javítás nem érhető el, azoknak, akik ezt a problémát tapasztalják, ne használják autójuk vezeték nélküli töltőjét. A felhasználók a BMW vezeték nélküli töltőjére panaszkodtak, mondván megszakítja az Apple Pay és a BMW digitális kulcs funkcióját – ezt a Reddit, az Apple közösségi fórumán és a MacRumors fórumaiban is olvashatjuk.

A BMW már a hónap elején elismerte a problémát, amikor a BMW angliai fiókja válaszolt egy korábbi panaszra, azt mondva, hogy az Apple-lel közösen vizsgálják a problémát. Nincs egyszerű módja annak, hogy kiderítsük, mely modellek érintettek, ezért egyelőre, ha valakinek BMW-je vagy Toyota Supra-ja van vezeték nélküli töltővel, valószínűleg jobb, ha nem használja, amíg a problémát nem oldják meg.

A The Verge megkereste az Apple-t, a BMW-t és a Toyotát is a kérdéssel, de egyenlőre nem kaptak választ az ügyről. Reméljük hamarosan javítják a hibát.

Ez is érdekelhet:

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.