You are currently viewing Egy robot állt egy lengyel cég élére – kísérlet céljából
Fotó: Reuters

Egy robot állt egy lengyel cég élére – kísérlet céljából

Hirdetések
trading212 banner 970 x 250

Egy mesterséges intelligencia robotot neveztek egy lengyel cég élére, mint kísérleti vezérigazgatót, tette közzé a hírt a Reuters.

Helló, Mika vagyok

A technológia még mindig kísérleti, a robot vezérigazgató a cég növekedését az egyszeri gyűjtemények, a kommunikáció vagy akár stratégiai tervezés területén kívánja vezetni.

Az AI főnök kezdetben csak üdvözölte a potenciális ügyfeleket, de most kiszélesedtek a feladatai, beleértve a művészek kiválasztását egyedi palackok tervezéséhez. Mika azt mondja, hogy ő valami olyan különleges dolgoz hoz a munkához, amit ember nem tud.

A döntéseim kiterjedt adatelemzésen alapulnak, és a vállalat stratégiai céljaihoz igazodik. Nincs személyes elfogultsága, így elfogulatlan tud stratégiai döntéseket hozni, amelyek a szervezetek érdekeit helyezik előtérbe.

Vajon Mika valódi vagy csak egy trükk? A cég elnöke szerint, a robot CEO határozottan valódi és nagy előnyt jelent a cég számára.

Néhányan aggódhatnak amiatt, hogy a Mika-féle AI robotok átveszik a munka világát, de az elnök azt mondja, hogy az emberi vezérigazgatóknak nem kell aggódniuk, hogy lecserélik őket. Nincs ok az aggodalomra, a mesterséges intelligencia nem fog sem felvenni, sem kirúgni embereket. A legfontosabb döntések még mindig az emberi vezetők hozzák majd meg, de nem lehet figyelmen kívül hagyni ezt a technológiát a jövőben.

Ez is érdekelhet:

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.