You are currently viewing A Magic Leap 1 hamarosan megszűnik
Fotó: UploadVR

A Magic Leap 1 hamarosan megszűnik

  • Post author:
  • Post category:Tech
Hirdetések
trading212 banner 970 x 250

A Magic Leap 1 AR fejlesztői headsetek 2024. december 31-étől “működésképtelenné” válnak – jelentette be a vállalat. A Magic Leap e-mailt küldött minden ügyfélnek az alábbiakat tartalmazva:

  • Bejelentjük, hogy a Magic Leap 1 élettartama 2024. december 31-én lejár. A Magic Leap 1 már nem vásárolható meg, de 2024. december 31-ig elérhetőek rajta a frissítések.
  • Operációs rendszer frissítések: A Magic Leap csak azokat a hibákat kezeli, amelyek az alapvető funkcionalitást érintik (a Magic Leap által meghatározottak szerint) 2024. december 31-ig.
  • Ügyfélszolgálat továbbra is segíti a Magic Leap 1 termék hibaelhárításában 2024. december 31-ig.
  • Jótállások: A Magic Leap továbbra is tiszteletben tartja a Magic Leap 1 jótállási igényeket.
  • Felhőszolgáltatások: 2024. december 31-én a Magic Leap 1 számára a felhőszolgáltatások már nem lesznek elérhetők, az alapvető funkcionalitás eléri az élettartam végét, és az alkalmazások működése megszűnik.

Amit érdemes tudni

A Magic Leap 1 közönség számára elsőként 2018 közepén debutált, mint az első átlátszó AR headset, amelyet a fogyasztóknak értékesítettek. A headset egy a derékre szerelt számítógépes egységgel működött, és egyetlen nyomkövető vezérlővel érkezett, bár később támogatást kapott a kézi nyomkövetésre is.

A készülék tartalmazott avatar chatet, egy lebegő webböngészőt, egy Wayfair alkalmazást is, amiben meg tudtad nézni, hogy hogyan mutathatnak a bútorok a szobádban. Valamint két Insomniac Games által készített játékot és egy Spotify háttéralkalmazást.

Azonban a Magic Leap 1 elég magas 2300 dolláros ára és az átlátszó optikák korlátai (még ma is) azt jelentették, hogy állítólag messze elmaradt az értékesítési várakozásoktól. Az átlátszó AR jelenleg sokkal kisebb látómezőt kínál az opak kijelzőrendszerekhez képest, annak ellenére, hogy sokkal többe kerül. A Magic Leap 1 formafaktora pedig nem volt alkalmas kültéri használatra, így nem nyújtotta az AR szemüvegek által ígért kültéri funkcionalitását, mint például a járás közbeni navigációt, a fordítást és a kontextuális információkat.

A The Information szerint a Magic Leap alapítója, és korábbi CEO-ja eredetileg azt várta, hogy az első évben több mint egy millió darabot értékesítenek. Valóságban azonban állítólagosan csak 6000 darabot értékesítettek az első hat hónapban.

A Microsoft viszont vállalati szemlélettel közelítette meg HoloLens headseteit, és az első két évben mintegy 50 000 darabot értékesített. 2019 végén, mintegy 16 hónappal a piacra dobás után a Magic Leap is váltott vállalati stratégiára, és új 3000 dolláros csomagot indított vállalati garanciával és támogatással.

A cég ma is teljes mértékben a vállalatokra összpontosít. A Magic Leap 2 tavaly indult 3300 dolláros áron, magasabb látómezővel, fényesebb kijelzőkkel és egyedi dinamikus sötétedéssel. A Magic Leap eredeti álma valószínűleg hamarosan valóssággá válhatnak az otthoni AR-ről az opak headsetekkel, magas felbontású színes kamerákkal, mint a Meta Quest 3 és az Apple Vision Pro.

Ez is érdekelhet:

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.