You are currently viewing Az Apple befagyasztotta a Vision Pro 2 munkálatait, egy olcsóbb változaton dolgoznak?

Az Apple befagyasztotta a Vision Pro 2 munkálatait, egy olcsóbb változaton dolgoznak?

  • Post author:
  • Post category:Tech
Hirdetések
99bitcoin-tokens

A The Information forrásai szerint az Apple befagyasztotta a Vision Pro 2 munkálatait egy megfizethetőbb változat javára.

A vállalat állítólag arról tájékoztatta a beszállítókat, hogy figyelmét egy viszonylag mainstream vegyes valóság headsetre tereli, amely ideális esetben 2025 vége előtt kerül piacra. A Pro-hoz rendelt munkaerő a jelek szerint az elmúlt egy évben csökkent.

Az Apple jegeli a Vision Pro 2-t

Az alap Apple Vision megtarthatja a Pro nagy felbontású kijelzőit, de más komponenseket visszavesz, hogy a költségeket alacsonyan tartsa. A technológiai óriás feltehetően ugyanazt az árat célozza meg, mint egy felsőkategóriás iPhone, vagy valahol a 15 Pro Max készüléké, ami 1600 dolláros ár körül mozog.

A lehetséges költségcsökkentések közé tartozik a kevesebb érzékelő, a kisebb teljesítményű hangszórók és az egyszerűbb szíjak.

Nem biztos, hogy az Apple eléri a 2025-ös célt, és lehetséges, hogy a második generációs Pro modellen folytatódnak a munkálatok. Ha azonban a jelentés pontos, az azt sugallja, hogy az Apple inkább a kevert valósággal kapcsolatos munkájának hatókörének kiterjesztésére koncentrál, mint a technológiai határok feszegetésére.

Ez nem meglepő, tekintve a Vision Pro jelenlegi vegyes teljesítményét. Bár ez az egyik legfejlettebb headset a piacon, a 3499 dolláros induló ára, a kétórás akkumulátor-üzemidő, a súlya és a korlátozott alkalmazásválaszték miatt nehezen eladható a hétköznapi vásárlók számára, akik a 499 dolláros Meta Quest 3-ban talán több értéket találnak.

Az Apple soha nem árulta el a Vision Pro pontos darabszám-eladásait, de az egyik beszállítói forrás azt állította, hogy az Apple 2024-ben eddig nem gyártott 500 000 példánynál többet, és lehet, hogy augusztusig nem is gyárt sokkal többet.

A nagyjából 1600 dolláros ár még mindig drágábbá tenné a “belépőszintű” Visiont, mint a legtöbb versenytársat. Azok azonban jellemzően lassabb processzorokat, kisebb felbontású kijelzőket és kevésbé kifinomult érzékelőket használnak. Az Apple a Vision Pro-t “térbeli számítógépként” és a hozzá tartozó teljesítménnyel hirdette meg, és talán erre a meghatározásra számít, hogy olyan vásárlóknak udvaroljon, akik nem csak egy játék- vagy videónéző gépet szeretnének.

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.