You are currently viewing A Realme kiszáll a német piacról
Képforrás: Nexpit.com

A Realme kiszáll a német piacról

Hirdetések
trading212 banner 970 x 250

Csak idő kérdése volt, hogy mikor szorul szűk körbe a Realme, a BBK csoport utolsó okostelefon-gyártójának tevékenysége Németországban a Nokia szabadalmi per miatt. Eljött az idő: a cég a nextpit szerkesztőségének közvetlen levelezésben jelezte, hogy más európai országokra fog koncentrálni.

Realme: az Oppo, a OnePlus, és a Vivo nyomdokaiban

Legyünk őszinték: a hír, hogy a Realme, az Oppo leányvállalata és az utolsó cég a BBK Electronics vállalat ernyője alatt, arról döntött végül, hogy felhagy a német piaccal a Nokia szabadalmi per miatt elég nagy meglepetés. A Vivo mindössze egy hete jelentette be, hogy leállítja németországi értékesítését. A Realme nem fogalmazta meg ugyanilyen szépen a német piacról való kivonulását, de az eredmény valószínűleg hasonló lesz.

Az európai ügyekért felelős iroda azt állítja, hogy a németországi üzlete “lelassult” a belső konzultáció és a függőben lévő Nokia per után. Még mindig várják a pozitív híreket a Nokia licenc-megállapodásokkal kapcsolatban, hogy folytathassák a válogatott marketingtevékenységeiket Németországban.

Addig azonban más európai piacokra irányítják a figyelmüket, és a költségvetésüket. Így valószínűleg nem találjuk majd meg a nemrég bemutatott Realme 11, Realme 11 Pro és a Realme 11 Pro + modellt a német üzletek polcain, a francia piacra pedig valószínűleg ugyanez a sors vár.

A Realme rájött, hogy a potenciálisan alacsony fogyasztói kereslet mellett jól tennék, ha más kulcspiacokra, mint Olaszország, Lengyelország, Spanyolország és a Balkán térségre koncentrálnának. Tehát, ha nagyobb érdeklődést mutatsz a fent említett modellek iránt, hamarosan elérhetők lesznek bármilyen garancia vagy szoftverfrissítés nélkül a megfelelő szomszédos európai országokban.

További hírek:

Hirdetések

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.