You are currently viewing 100 hüvelykes virtuális képernyő a zsebedben? A Spacetop megváltoztatja, ahogyan eddig a számítógépeket ismerted!
Képforrás: Sightful

100 hüvelykes virtuális képernyő a zsebedben? A Spacetop megváltoztatja, ahogyan eddig a számítógépeket ismerted!

  • Post author:
  • Post category:Tech
Hirdetések
99bitcoin-tokens

Két korábbi Magic Leap alkalmazott összeállt, hogy létrehozza a Spacetopot, egy 2,000 dolláros laptopot, amely elhagyja a hagyományos képernyőt. Helyette saját kiterjesztett valóság (AR) szemüveget használ egy 100 hüvelykes virtuális kijelző létrehozásával.

Miért fontos ez?

A laptopok mindig is a képernyő helyigénye körül lettek meghatározva. A képernyő mérete döntötte el, mennyire kell nagynak lennie a készüléknek.

Hogyan működik?

A cég az eszközök ezer darabját adja el egy korai hozzáférési program keretében, azzal a reménnyel, hogy a visszajelzéseket felhasználja egy szélesebb körű bevezetéshez.

A Spacetop egyedi operációs rendszert futtat, a támogatói a webalapú alkalmazások, mint például a Zoom, a Google Workspace és a Figma futtatásának képességét dicsérik. Nem ígérik, hogy ez az első verzió az erőfelhasználók vagy a gamerek számára ideális lesz, mondván, hogy ezeknek a felhasználóknak valószínűleg még várniuk kellene egy későbbi verziót.

A startup mögött álló, Tel-Aviv székhelyű cég, a Sightful, a Magic Leap AR szemüveggyártó korábbi vezetői, Tamir Berliner CEO és Tomer Kahan COO irányításával működik. A cég 61 millió dollár kockázati tőkét gyűjtött össze.

Az eszközöket a Wistron gyártja, amely a laptopok egyik fő szerződéses gyártója, míg a szükséges AR szemüvegek az Nreal-tól származnak. Az érdeklődők már most jelentkezhetnek, a szállítást júliustól ígérik.

A Sightful azt állítja, hogy a szemüvegek szemenként 1080p felbontást kínálnak, amit elegendőnek ígérnek a sub-pixel nézőfelbontáshoz. Szükség esetén a Spacetop csatlakozhat hagyományos monitorhoz is néhány további funkcióhoz, és még több később lesz elérhető szoftverfrissítésekkel.

A Meta úgy állította be, mint a Meta Quest Pro headset kulcsfontosságú felhasználását. Korábbi startupok is összpontosítottak erre a megközelítésre, beleértve egyet, amely kissé zavaró módon szintén Meta néven futott, és 2016-ban bemutatta a technológiáját a TED-en.

Ma már lehetséges a Microsoft HoloLense-sel is, amely egy Windows számítógépet csomagol egy önálló kiterjesztett valóság kijelzőbe.

Hosszabb távon sokan a kiterjesztett valóság szemüvegeket látják a okostelefon valószínű utódjaként, de sok technikai akadály van az akkumulátor élettartama, a képminőség és a költség területén, amelyeket le kell küzdeni.

További hírek:

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.