You are currently viewing JBL Wave 300 TWS Teszt és vélemények

JBL Wave 300 TWS Teszt és vélemények

Hirdetések

Ha még nem ismernéd, a JBL egy világszerte ismert amerikai vállalat, amely kiváló minőségű hangtechnikai eszközöket gyárt. A cég több mint 70 éves múltra tekint vissza, és azóta is a zenei élmények maximális élvezetére fókuszál. A JBL termékei között megtalálhatóak a hordozható Bluetooth hangszórók, fejhallgatók, hangfalak, autóhifi rendszerek és még sok más. A cég hangszórói megtalálhatók például a Toyota autókban is.

A JBL termékeket számos zenei és sporteseményen használják, és a legjobb hangminőségük miatt a szakmai felhasználók és a zene szerelmesei egyaránt kedvelik őket. Lássuk, a JBL Wave 300 TWS teszt cikkünk végére milyen vélemények alakulnak ki benned.

JBL Wave 300 TWS Teszt – A Design

A fejhallgatók többféle színben kaphatók, beleértve a feketét, a fehéret, az égszínkéket és a rózsaszínt. A dizájnjuk meglehetősen diszkrét és józan. Azonban az általános kialakítás első pillantásra törékenynek tűnhet. A könnyű és kompakt töltődoboz zsebben való tárolást tesz lehetővé, azonban a felső nyílást nem könnyű egy kézzel kinyitni. A fejhallgatók nem rendelkeznek szilikon fülkagylóval, ami egy kissé nehezen illeszkedik az emberek füleihez. Ennek eredményeként hosszabb használat után enyhe kényelmetlenséget tapasztalhatunk, ám ennek ellenére jól megmaradnak a fülben.

Az IPX2 tanúsítvánnyal rendelkező Wave 300 TWS ellenáll a fröccsenésnek vagy a könnyű esőnek, de nem bírja a túlzott izzadást vagy az erős esőt, így nem ideális sportoláshoz. Az érintésvezérlés könnyen kezelhető, de kissé lassan reagál, és vigyázni kell, hogy ne érintsük meg a fülhallgatókat, amikor behelyezzük őket a fülünkre.

Az érintésvezérlőkkel zenelejátszást, hangasszisztens aktiválását és hívások fogadását lehet vezérelni, de nincs lehetőség testre szabni őket az alkalmazás hiánya miatt. Ráadásul hiányzik még a hangerőszabályozás is. A fejhallgatók azonnal felismerhetők az okostelefonon amikor a töltődoboz kinyílik, de a Bluetooth 5.2-es kapcsolat néha instabil lehet, és nincs többpontos kapcsolat.

Megnézem az Árukeresőn

Hangzás

Hirdetések

Összességében elmondhatjuk, hogy a hangminőség tiszta, gazdag és éles, és jól reprodukál minden hangszínt, beleértve a magasakat és a mélyeket is. Annak ellenére nem éri el a csúcskategóriás modellek szintjét, és alig van torzítás. Az alkalmazás hiánya miatt azonban nem áll rendelkezésre kézi kiegyenlítő a hanghibák beállításához.

A Wave 300 TWS modell sztereó üzemmódban mindkét fülhallgatóval, vagy mono üzemmódban csak az egyikkel használható, és a hangminőség nem romlik. Azonban hiányzik az automatikus szünet, ha az egyik fejhallgatót levesszük. A Wave 300 TWS támogatja az AAC és az SBC kodekeket, de a videótartalmak streamelésekor késleltetést tapasztaltunk különböző platformokkal.

JBL_WAVE_300TWS_Box_Image
JBL Wave 300 TWS eredeti dobozban. Forrás: JBL

 

Sajnos így ez a készülék nem ajánlott játékhoz. Az aktív zajcsökkentő funkciók és a környezeti zaj üzemmód is hiányzik a JBL Wave 300 TWS-ből. A passzív zajcsökkentés nem hatékony, különösen a hiányzó szilikon fülpárna miatt. Telefonbeszélgetések során a hangerő csökken, és zajos környezetben a hívás minősége csak közepes.

Megnézem az Árukeresőn

Akkumulátor

Ezeknek a fejhallgatóknak az akkumulátor élettartama kb. 6 óra, és ha hozzáadjuk a további 20 órát a töltőtokban, akkor az akkumulátor teljes élettartama 26 óra. Az akkumulátor töltöttségi szintjét a Bluetooth felületen található %-os kijelzővel lehet ellenőrizni az okostelefonon.

A töltőtokban található LED-lámpa jelzi, ha a töltés befejeződött, és egy 10 perces töltéssel akár egy óra használati idő is elérhető. Az USB-C-n keresztül történő teljes töltéshez kb. 2 órára van szükséges.

JBL Wave 300 TWS Vélemények – Következtetés

Hirdetések

Végezetül elmondhatjuk tehát, hogy a készüléket az egyszerűség és a jó hangminőség jellemzi, azonban hiányzik belőle a stabilitás és nincs App sem hozzá. Számos funkciót lehetne még javítani, különösen a hívásminőséget. A készüléket azoknak ajánljuk, akik egy városi modellt keresnek, megelégednek a jó hangminőséggel, anélkül, hogy sokféle funkcióra lenne szükségük.

Ez is érdekelhet:

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.