You are currently viewing Adatkábeles töltés vagy indukciós telefon töltés? A töltő működése

Adatkábeles töltés vagy indukciós telefon töltés? A töltő működése

Hirdetések
trading212 banner 970 x 250

Bár az indukciós töltők (Qi) már egy ideje jelen vannak a piacon, de a jó öreg töltő (adat) kábel továbbra is elengedhetetlen része a telefonos kiegészítőidnek. Hogy miért? Nos olvasd tovább, és igyekszünk bemutatni a pro és kontra érveinket.

Miért népszerű a vezeték nélküli töltés, azaz az indukciós töltés?

Az egyik nyilvánvaló pozitívuma a vezeték nélküli töltésnek, az az, hogy nem kellenek kábelek. Csak rá kell helyezni a dokkolóra a telefonunkat, és megindul a töltés. Ha dupla Qi töltőt vásárolunk amin két telefon is elfér, akkor azokat egy időben tudjuk tölteni. Továbbá több olyan dual töltő is létezik a piacon amellyel a telefonunkat és az okosóránkat is tudjuk tölteni egyszerre. 

Ami negatívum a Qi töltők esetében, hogy a régebbi típusú telefonok nem támogatják ezt a fajta technológiát, illetve több okosóra sem. Így mindenképp ellenőrizzük le, vagy legyünk tisztában azzal, hogy a készülékünk támogatja-e ezt a fajta töltési lehetőséget. 

Egyes munkahelyeken, irodákban már akár az ebédlő asztalok sarkába is beépítettek vezeték nélküli töltési pontot, így ha épp nincs nálad a töltőd akkor is ki tudod használni ezt a lehetőséget feltölteni a telefonod. 

Hová tűnt már megint a töltőkábel?

Hirdetések

Téged is idegesít amikor nem találod a töltőkábelt? Gyakran előfordul velünk is.  Ám ennek ellenére a töltő kábel rendkívül fontos multifunkciós szempontja miatt. Egyenlőre még minden újonnan vásárolt telefon mellé kapunk egy töltő kábelt. Félelmünkre előfordulhat, hogy a jövőben már a gyártók egyre bátrabban fogják elhagyni ezt, lásd hogyan variál állandóan az Apple az iPhone-ok esetében.

Ez mindenképpen érzékenyen érintené a fogyasztókat, hiszen az egyre dráguló telefonkészülékek mellé még extraként kellene megvenni a töltőkábelt is. Lássuk be, a legtöbb esetben a gyárilag kapott kábel sokkal jobb, mint egy később vásárolt utánzat. 

Sajnálatos módon ami még a kábelek ellen szól, hogy viszonylag hamar roncsolódnak. Biztos neked is volt már egy olyan, amit a végletekig használtál, és már mintha csak a Szentlélek tartotta egybe. De mégis szeretjük, hiszen ha nincs a telefonunkhoz microSD kártya, akkor a legkényelmesebb módja lementeni a telefonról a képeinket, adatainkat a kábelen keresztül tudjuk. 

Melyik tölti fel a telefont gyorsabban?

Jelenleg a kábeles töltéssel tudjuk a leggyorsabban feltölteni a telefonunkat. Szerencsére sok cég dolgozik a vezeték nélküli töltők gyorsításán, de mivel ehhez újabb és újabb telefonok, technológia szükséges, így továbbra is a legkézenfekvőbb a kábeles töltés. 

Remax Vezeték nélküli töltő

Karl Lagerfeld powerbank

Számunkra ezért továbbra is a kábeles megoldás a legbiztosabb. Ám szívesen kísérletezünk az újabb technológiákkal, mint az indukciós töltés, amik megkönnyítenék az életünket. 

Tóth-Kovács Viktor

Viktor 2+ éves szövegírói tapasztalattal rendelkezik, szereti a kütyüket, laptopokat, telefonokat. Kedvenc témaköre a hangzásvilág, így előszeretettel ír audio termékekről. Szabadidejében a gyerekeivel szeret a legjobban játszani.