You are currently viewing Ezektől is függ, hogy milyen találatokat kapunk

Ezektől is függ, hogy milyen találatokat kapunk

Hirdetések

A keresőmotorok, mint a Google vagy a Bing, összetett algoritmusokat használnak annak meghatározására, hogy milyen találatokat jelenítenek meg egy-egy keresett kifejezésre. Ezek az algoritmusok folyamatosan változnak és fejlődnek, hogy a felhasználók számára a lehető legrelevánsabb és legmagasabb minőségű tartalmakat szolgáltassák. Nézzük, milyen tényezők befolyásolják, hogy milyen találatok jelennek meg.

A keresett kifejezés relevanciája

A keresőmotorok kulcsszavak és kifejezések alapján azonosítják a lehetséges releváns tartalmakat. Azok a weboldalak, amelyek tartalmazzák a keresett szavakat és kifejezéseket, magasabb eséllyel jelennek meg az eredmények között. Fontos azonban megjegyezni, hogy a kulcsszavak puszta jelenléte egyre kevésbé számít; a keresők ugyanis egyre inkább képesek értelmezni a szöveg kontextusát és a kifejezések közötti kapcsolatokat is.

hidata (1)

A weboldalak minősége és hitelessége

Hirdetések

A keresőmotorok különböző módszerekkel értékelik egy weboldal minőségét és hitelességét. Ilyen szempont a tartalom frissessége, a weboldal sebessége, a felhasználói interakciók, vagyis hogy például mennyi időt töltenek el a látogatók egy oldalon, és hogy az oldal mennyire mobilbarát. Az is fontos tényező a weboldal megítélésekor, hogy mennyi és milyen minőségű hivatkozás mutat az oldalra. Ebben tud segíteni például egy SEO ügynökség Budapest vagy az ország bármely pontján.

SEO

Nézzük is meg, mit is takar a SEO, vagyis a keresőmotor-optimalizálás. Ez az a folyamat, amely során javítani szeretnénk a weboldal láthatóságát a keresőmotorokban. A HiData által is kínált SEO szolgáltatások közé tartozik a kulcsszavak hatékony használata a tartalomban, a metacímek optimalizálása és a minőségi bejövő linkek építése. Ezek mellett fontos a gyors oldalbetöltési sebesség biztosítása és a mobilbarát design. A SEO célja, hogy egy weboldal magasabb helyezést érjen el a keresési találatok között, ezzel növelve a weboldal forgalmát és láthatóságát.

Hirdetések
whitepress magyar banner

A felhasználó helyzete és beállításai

Hirdetések

A keresési találatokat nagyban befolyásolja az is, hogy éppen hol vagyunk. A keresőmotorok ugyanis figyelembe veszik a felhasználó földrajzi helyzetét, korábbi keresési előzményeit, eszközét – számítógép vagy mobil – és egyéb preferenciáit. Például, ha valaki “pizza rendelés” kifejezésre keres, a kereső valószínűleg a felhasználóhoz közel eső pizzériákat fogja megjeleníteni az eredmények között.