Az amerikai szenátor hátsó kapuval vádolt meg több széf gyártót

  • Post author:
  • Post category:Tech
Hirdetések
trading212 banner 970 x 250

A kereskedelmi széfekben használt zárak két legnagyobb gyártóját azzal vádolta meg Ron Wyden szenátor egy új levelében, hogy lényegében backdoort (hátsó kaput) építettek be legalább néhány termékükbe – írja a 404 Media.

Wyden sürgeti az amerikai kormányt, hogy figyelmeztesse a nyilvánosságot a sebezhetőségekre, amelyeket Wyden szerint “külföldi ellenfelek” kihasználhatnak arra, hogy ellopják, amit az amerikai vállalkozások a széfekben tárolnak, például üzleti titkokat. A kevéssé ismert “gyártói” vagy “menedzseri” visszaállítási kódok lehetővé tennék harmadik felek – például kémek vagy bűnözők – számára, hogy a tulajdonos beleegyezése nélkül kijátsszák a zárakat, és ezt néha nem hozzák nyilvánosságra az ügyfelekkel. Wyden irodája azt is megállapította, hogy miközben az Egyesült Államok Védelmi Minisztériuma (DoD) részben a biztonsági sebezhetőség miatt tiltja az ilyen zárakat az érzékeny és titkos amerikai kormányzati használatra, a kormányzat szándékosan nem figyelmeztette a nyilvánosságot e hátsó kapuk létezésére.

Ron Wyden szenator backdoor level

A Wyden levelében megnevezett konkrét vállalatok a kínai székhelyű SECURAM és az amerikai Sargent and Greenleaf (S&G). Mindkettő billentyűzetes zárakat gyárt, amelyeket aztán más gyártók beépítenek széfekbe. A hátsó kapu kódokat tartalmazó zárak teljes listája nem ismert, de az interneten elérhető dokumentáció több SECURAM-termékre utal, amelyek tartalmazzák ezeket, és az S&G megerősítette Wyden irodájának, hogy néhány saját zárja is tartalmaz hasonló kódokat.

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.