You are currently viewing Tesla Cybertruck: Újabb részletek a végleges prototípusról
Fotó: Tesla Uber Guy

Tesla Cybertruck: Újabb részletek a végleges prototípusról

Hirdetések
trading212 banner 970 x 250

Egy viszonylag ismeretlen Tesla rajongó, Tesla Uber Guy, megosztott néhány felvételt a Tesla Cybertruck Release Candidate (RC) verziójáról, melyet ‘RC_BUILD ENGINEERING PROTOTYPE’ néven azonosítottak. A korábbi Cybertruck szivárgásokra építve valószínű, hogy az alábbi modell az egyik utolsó prototípusa a Tesla számára, mielőtt elkezdenék a sorozatgyártást. Ennek megfelelően a modell tele van érzékelőkkel, melyek látszólag egy egységre kötődnek a jobb oldali hátsó ablakon.

Bár a videók viszonylag rövidek, feltűnően mutatják be a Cybertruck hatalmas méretét a Tesla meglévő portfóliójához képest. Egyrészről a Tesla prototípusa alig fér be a Supercharger parkolóhelyekre, vontatója szinte érinti magát a Supercharger egységet. Másrészről a Cybertruck annyira széles, hogy azt messze kell parkolni, hogy a Supercharger kábel elérje.

Valószínűleg ez a V2 vagy V3 Supercharger hiányossága, amelyhez a Cybertruck csatlakoztatva volt, és amit a Tesla V4 töltőkkel javíthat majd ki. Mindazonáltal a Tesla döntése, hogy a Cybertruck töltőcsatlakozóját a hátsó vezetőoldali kerékíven belülre helyezze, rosszul átgondolt döntés lehet, és további problémákat okozhat az EV töltésekor a V2 vagy V3 Superchargerek használatakor.

Tesla Cybertruck – Árak és teljesítményvárakozások

A Tesla elemzője, Gary Black, meglehetősen optimista előrejelzést adott a végső Cybertruck specifikációkra és árakra. Szerinte a legolcsóbb egymotoros hátsókerék-hajtású (RWD) Cybertruck 49 900 dolláról indul majd. Ez nem rossz, tekintve, hogy közel négy évvel ezelőtt, amikor a Cybertruck bejelentését megtette Elon Musk, azt mondta, hogy az alapár körülbelül 40 000 dollár lesz.

Azonban Gary Black további előrejelzések szerint a kétszériás Cybertruck ára 59 900 dollár lesz, míg a legjobb négykerék-hajtású (AWD) verzió, amely 2,9 másodperc alatt gyorsul 0-60 mph-ra, 79 900 dollárba kerül majd.

A legutóbbi pletykák szerint azok a Tesla alkalmazottak akik korai Cybertruck hozzáférést kaptak, egy olyan leveleket kaptak, amelyekben megkérdezik tőlük, hogy melyik változatot választanák. Ha ezek a pletykák hiteleseknek bizonyulnak, ezek lehetnek a Cybertruck indulási nap változatai.

Egy másik forrás szerint a Tesla a következő hetekben tartja meg a bemutatóját, és ezt felhasználva néhány Cybertruckot az iparág néhány befolyásos személyiségének adna kölcsön, valamint az ország különböző pontjain elérhetővé tennének néhány példányt tesztvezezés céljából.

Sebesség

Ami a valóságos hatótávolság- és gyorsulási specifikációkat illeti, Gary Black előrejelzi, hogy a legolcsóbb Cybertruck képes lesz 250 mérföldet megtenni egy feltöltéssel és 6,5 másodperc alatt gyorsulni 0-60 mph-ra. A középkategóriás kétszériás AWD verziót 300 mérföldes hatótávolsággal és 4,5 másodperc gyorsulással jósolja, míg a legjobb négykerék-hajtású Cybertruck 400 mérföldes hatótávolsággal rendelkezne egy feltöltéssel – állítja az elemző. A háromszériás motoros verzióra nincs hivatalos információ, de a Tesla weboldalán “akár 500 mérföldes hatótávolságig” szerepel.

A Tesla Master Plan 3-ban a cég 100 kWh körüli átlagos akkumulátorméretet említ a Cybertruck kategóriájához, ami nem tűnik elegendőnek a nehéz teherautó számára ahhoz, hogy 400 mérföldet megtudjon tenni, miközben szörnyű gyorsulási paraméterekkel rendelkezik. Ahhoz, hogy ezeket a számokat összehangolva elérjék, a legdrágább Cybertrucknak is nagy akkumulátorral kell rendelkeznie, így érdekes lesz látni, hogy a Tesla mennyi 4680-as cellát helyez majd el az egyes Cybertruck verziókban.

Ez is érdekelhet:

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.