You are currently viewing Az autós UFS 3.1: Samsung újítása, ami forradalmasítja a vezetési élményt
Képforrás: Samsung

Az autós UFS 3.1: Samsung újítása, ami forradalmasítja a vezetési élményt

Hirdetések
trading212 banner 970 x 250

A Samsung hivatalosan bejelentette, hogy megkezdte az Autós UFS 3.1 tömeggyártását, melynek keretében még ebben az évben világszerte elérhetővé válik az autógyártók és alkatrészgyártók számára. Az új tárhely 128, 256 és 512 GB-os kapacitásban lesz elérhető. Például a 256 GB-os modell szekvenciális olvasási sebessége akár a 2000 MB/s-t is elérheti, a szekvenciális írási sebessége pedig 700 MB/s lehet.

A Samsung szerint ez az UFS 3.1 a legkisebb energiafogyasztású az iparágban, 33%-kal kevesebb áramot használ, mint előző generációs terméke.

Miért más az autókba és a telefonokba szánt UFS?

Amennyiben kíváncsi vagy, hogy mi a különbség az autókba és a telefonokba szánt UFS között, a válasz az élettartamban rejlik. Az Autós UFS 3.1 AEC-Q100 Grade2 minősítéssel rendelkezik, ami garantálja a stabil teljesítményt széles hőmérsékleti tartományban, -40°C és 105°C (-40°F és 221°F) között. Ez jóval túlmegy a okostelefon-chipek által elvárt működési tartományon.

A Samsung ezen új tárhelyét az autós infotainment rendszerekhez (IVI) optimalizálta, melyek párosíthatók más Samsung alkatrészekkel, mint az Auto LPDDR5X, Auto GDDR6 és az Exynos Auto V920. Ez utóbbi chipet választották az Hyundai csoport következő generációs autóinak IVI “agyává”. A Samsung már szállít néhány chippet a Teslának (14nm-es chipek a texasi gyárból), de a két cég jelenleg egy 5nm-es chip szállításán dolgozik a teljesen önálló vezetési rendszerhez.

Egyébként a Samsung az autós UFS 3.1-et az ADAS – Advanced Driver Assistance Systems – számára is szállítja, és már megkapta az ASPICE Level 2 minősítést a vásárlóktól és a C&BIS-től.

„A Samsung új UFS 3.1 megoldása számos vásárlói igényt kielégít, optimalizálva az IVI rendszereket, miközben haladunk a következő generációs memória trendek felé, amelyek magasabb ESG szabványokat igényelnek. Célunk, hogy kiterjesszük jelenlétünket az autóipari félvezetőpiacra az UFS 3.1 megoldásunk bevezetése után az Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) számára” – mondta Hyunduk Cho, a Samsung Electronics memória terméktervezési csapatának alelnöke.

További hírek:

Hirdetések

Tóth-Kovács Viktor

Viktor 2+ éves szövegírói tapasztalattal rendelkezik, szereti a kütyüket, laptopokat, telefonokat. Kedvenc témaköre a hangzásvilág, így előszeretettel ír audio termékekről. Szabadidejében a gyerekeivel szeret a legjobban játszani.