You are currently viewing Új időszámítás kezdődik az Apple MacBook Air modelljeinél
Képforrás: Unsplash

Új időszámítás kezdődik az Apple MacBook Air modelljeinél

  • Post author:
  • Post category:Tech
Hirdetések
trading212 banner 970 x 250

Az Apple új 15″ MacBook Air modellje olyan átalakításokat hozott a termékcsaládban, amik végleg kivezethetik az eredeti M1 modellt. Ennek oka, hogy a 13″ M2-es laptop ára $1,100-ra csökkent (az eredeti $1,200-ról), így már csak $100 választja el az M1-es és az M2-es verzióit.

Gyors összehasonlítást végezve az M1 és az M2 verziók között, látható, hogy az új modell 1,4-szer gyorsabb és a 18 órás akkumulátor-élettartama változatlan (az Apple adatai szerint). Az M2 ugyanazt a 4+4 CPU konfigurációt használja, mint az M1, de újabb magokkal. Ezenkívül van egy 8-magos GPU-ja, feljebb lépve a 7-magról. Megjelent továbbá egy új 24GB RAM konfiguráció, viszont a tárhely még mindig 256GB-nál kezdődik (és egészen 2TB-ig terjed).

Ám kicsit közelebbről megnézve más különbségek is vannak: a kijelző kissé magasabb és van benne egy bevágás, és ráadásul kicsit fényesebb is (500 nite vs. 400 nite). A bevágásban egy 1080p FaceTime kamera található (végre elmozdultak a 720p-ről). A laptop pedig egy négy hangszórós rendszerrel büszkélkedhet (feljebb lépve a kettőről) térhangzás támogatással. Mindezek ellenére az M2 Air ráadásul kissé vékonyabb és könnyebb is.

apple m2 chip
Képforrás: Apple

Megjegyezzük, hogy az M1 MacBook Air gyakran elérhető kedvezményes áron – akár $800-ig is lecsökkenhet – tehát még egy ideig a piacot fogja színesíteni. Emellett érdemes tudni, hogy mindhárom Air modell $100-al olcsóbb a diákoknak.

Így néznek ki az árak most Magyarországon

A magyarországi árakat elnézve, a 13 hüvelykes M1 MacBook Air 499.990 Ft-ba kerül, míg az M2-es chippel ellátott készülék 529.990 Ft-ba. Ezt a harminc ezer forintot mindenképp megéri egy gyorsabb laptopra költeni, ha már választhatunk a két típus között.

Személyes vélemény: Közel másfél éve váltottam M1-es MacBook Air-re, és bár eleinte nagyon furcsa volt megszokni a Windows készülékek után, már nagyon megszerettem. A készülék gyönyörű, gyors, és valóban nagyon könnyű (ami rendkívül fontos volt a munkám során). Az ár természetesen elriaszthatja a vásárlókat, ám manapság már egyre több laptop ára emelkedik, és ha már “befektetünk” egy laptopba, akkor miért ne választanánk egy nagyszerű készüléket. De természetesen ez csak egy saját vélemény.

apple macbook air arak mo jun6
Képforrás: Apple

További hírek:

Hirdetések


Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.