You are currently viewing Kijavították az idegesítő Facebook hibát
Képforrás: Unsplash

Kijavították az idegesítő Facebook hibát

  • Post author:
  • Post category:Tech
Hirdetések
trading212 banner 970 x 250

A Meta frissített egy Facebook hibát, ami miatt a közösségi hálózat automatikus baráti felkéréseket küldött, amikor a felhasználók bármelyik profilra kattintottak. A cég egy közleményben, amit pénteken osztott meg a The Daily Beast-tel, elnézést kért a hiba miatt.

Javítottunk egy hibát, amit egy friss alkalmazásfrissítés okozott, és ami miatt néhány Facebook baráti felkérés tévesen lett elküldve,” – mondta egy Meta szóvivő a hírportálnak. “Megakadályoztuk, hogy ez a jövőben megtörténjen, és elnézést kérünk minden kellemetlenségért, amit ez okozhatott.”

Ahogy várható volt, a hiba egyenlő mennyiségű szórakozást és zavart okozott. Sokan gyorsan rámutattak, hogy a technikai mulasztás átmenetileg lehetetlenné tette a “Facebook-os leskelődést” más felhasználók profiljain.

Sok magyar csoportban olvashattunk olyan posztokat amiben segítséget kértek ezzel kapcsolatban. “Én nem jelöltem be senkit, mégis visszaigazolták az ismerősnek kérésem“…

Még aggasztóbb, hogy néhányan azt tapasztalták, hogy a Facebook baráti felkérést küldött azoknak az embereknek, akiket próbáltak blokkolni. Figyelemreméltó, hogy a hiba híre akkor jött, miután a Meta bejelentette, hogy elbocsát 10 000 alkalmazottat. Mark Zuckerberg “A Hatékonyság Éve” keretében a cég legalább 21 000 fővel csökkenti a munkaerőt 2023 végéig.

A közösségi hálózatok világában az ilyen hibák nem csak bosszantóak, hanem zavarba ejtők is lehetnek a felhasználók számára. Ebben az esetben a hiba nem csak a Facebook felhasználóinak interakcióját befolyásolta, de potenciálisan zavaró helyzeteket is előidézhetett. Például, elképzelhető, hogy valaki olyan személynek küldött baráti felkérést, akit éppen blokkolni akart. Az ilyen esetek rávilágítanak arra, mennyire fontos, hogy a tech óriások folyamatosan javítsák és finomítsák rendszereiket, hogy megóvják felhasználóikat a kellemetlen helyzetektől.

További hírek:

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.