You are currently viewing Samsung Galaxy A12 teszt és vélemények 2023 – Te mit szólsz hozzá?

Samsung Galaxy A12 teszt és vélemények 2023 – Te mit szólsz hozzá?

Hirdetések

A Samsung 2020 novemberében dobta piacra a Samsung Galaxy A12-es okostelefont, mely igen jó ár-érték kategóriába sorolható, na de mit tartogat számodra ez a mobiltelefon? Kinek tervezték ezt a modellt és mennyire vált be?

Samsung Galaxy A12 vélemények: Gyors összefoglaló

A Samsung folyamatosan hozza ki az új okostelefon modelleket mindegyik kategóriában. A Samsung Galaxy A12 alulról súrolja a középkategórás mobilokat, ugyanis nagy kijelzője, kiváló akkumulátora, 48 MP-es kamerája mellett, azért néhány dolog akadozik. Nézzük meg mik a telefon előnyei és hátrányai!

Pro

  • Ár-érték arányban elég meggyőző
  • Az akkumulátor kivételesen jó, 5000 mAh-es
  • 48 MP kamera
  • Akár 1TB-ig bővíthető tárhely

Kontra

  • Fapados, műanyag külső
  • A kijelző nagy a felbontáshoz képest, ezért pixeles
  • A fotózás inkább csak jó fényviszonyok mellett ajánlott
  • Kicsit lassú

Specifikációk:

SoC: Mediatek MT6765 Helio P35 (4 x 2.35GHz, 4 x 1.8GHz)
Kijelző: 6,5 hüvelykes 720×1600 @ 60 Hz
RAM: 4 GB
Tárhely: 64 GB, microSD-vel 1TB-ig bővíthető
Akkumulátor: 5000 mAh
Portok: 3,5 mm-es Jack és USB-C
Operációs rendszer: Android 10
Előlapi kamera: 8 MP
Hátsó kamerák: 48 MP fő, 5 MP ultraszéles, 2 MP makró, 2 MP mély
Méretek: 164 x 75.8 x 8.9 mm
Kijelző típusa: PLS TFT LCD
Súly: 205g
Töltés: 15W

Samsung Galaxy A12 teszt

Hirdetések

Teljesítmény

Az egyszerű külsejű okostelefonban egy MediaTek Helios MT6765 rendszerchip futtatja az Android OS v10.0 operációs rendszert és a szoftvereket.

A 4 GB RAM mellett a 64 GB beépített tárhely elég jól hangzik indulásnak és a tárhely tovább növelhető microSD kártyával akár 1TB-ig!

thunder utesallo telefontok SAMSUNG Galaxy A12 - 1

THUNDER Ütésálló Telefontok Samsung Galaxy A12-es készülékhez

Dizájn

A műanyag borítású mobiltelefon hátulja két textúrájú, így nem csúszik ki olyan könnyen a kezedből és ez az apróság kicsit fel is tunningolja a külsejét.

A telefon egyik oldalán megtalálod a hangerő szabályozó gombokat és az ujjlenyomat olvasót, ami egyben a ki-be kapcsoló gomb is, így leegyszerűsítve a készülék használatát. A telefon másik oldalán találod a microSD kártya tálcát a 2 SIM kártyának és a tárhelynövelő SD kártyának.

A hangszóró és a fejhallgató csatlakozó nyílás is könnyen felfedezhető a mobiltelefon oldalán.

Kijelző

A telefon TFT kijelzője 6.5 hüvelyk méretű és 720 x 1560 px felbontású. Nagy méretének köszönhetően jól átláthatóak és könnyen kezelhetőek az alkalmazások, emellett alkalmas játékra és videó nézésre is. A kijelző méretéhez viszonyítva a felbontás elég alacsonynak minősül és sajnos nem hozza a Full HD élményt.

Legnépszerűbb termékeink:
  • THUNDER Ütésálló Telefontok Samsung A12, A53, A33
  • Menő macska mintás komposztálható telefontok
  • Pangea Case Óceánkék Környezetbarát Telefontok
  • Marble telefontok iPhone telefonokra
Hirdetések

Kamera

A négy hátlapi kamera mellett az előlapon egy könnycsepp kivágásban elhelyezkedő 8 megapixeles szelfikamera teljesít szolgálatot, amelyekkel jó fényviszonyok mellett remek képeket tudsz készíteni. A hátlapon tehát négy kamerát találunk négyzet elrendezésben, melyek picit kiemelkednek a telefontól.

A 48 MP-es főkamera mellett találsz egy 5 MP nagyságú széleslátószögű kamerát, egy 2 MP-es makró és 2MP-es mélységlencsét is.

Gyengébb látási viszonyoknál és éjszaka nem lesznek tűélesek az elkészült fotók és videók, de a fényképezési beállításokban számos opciót tudsz kiválasztani. A portré, étel, makro és pro módokban beállíthatod a kívánt hatást.

A normál és a széles látószögű kamera között gyors és könnyű a váltás, az elkészült kép pedig lenyűgöző a telefonon, de felnagyítva már pixeles lehet.

Akkumulátor

Egyik hatalmas előnye ennek a telefonnak, hogy a benne rejlő Li-Ion 5000 mAh akkumulátor, amely hosszan tartó működést biztosít. A készülék viszont sajnos nem alkalmas a vezeték nélküli töltésre és elég lassan töltődik fel.

Az okostelefon vonzó tulajdonsága még,hogy méri a fizikai mennyiségeket, melyekből hasznos adatokhoz juthatunk és funkciókat indíthatunk el.

Pl.: a közelség érzékelő észleli, amikor a felhasználó a telefont az arcához emeli hívás közben, és kikapcsolja a képernyőt, hogy megakadályozza billentyűleütéseket és csökkentse a kijelző energiafogyasztását. A készülék ára jelenleg 169 font (átszámolva kb. 76.000 ft).

Samsung Galaxy A12 vélemények, azaz érdemes megvenned ezt az okostelefont?

A felhasználói visszajelzések alapján a készülék teszi a dolgát és tökéletes választás általános felhasználásra. Az árához mérten kapsz egy közepes gyorsaságú és tárhelyű okostelefont, mellyel szuper képeket készíthetsz.

Válaszd ezt az okostelefont, ha fontos számodra, hogy egy töltéssel sokáig tudod használni a telefonod, mert ez a telefon akár két napig is bírja töltés nélkül.

Elégedett leszel vele, ha szereted a nagy kijelzőt, a könnyű felhasználást és a letisztult dizájnt.

Ez is érdekelhet:

Hirdetések

Featured image source: Trustedreviews.com

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.