You are currently viewing Tippek aggregátor vásárlásához

Tippek aggregátor vásárlásához

Hirdetések
trading212 banner 970 x 250

X – szponzorált tartalom

Amikor munkagép vételre adod a fejed, befektetésként tekintesz rá, olyan szempontoknak veted alá a kiszemelt szerszámokat, mint terhelhetőség, praktikum, hosszútávú megbízhatóság – emellett a gyártó által biztosított garancia. Minden további szempontból a gépek maguk tanúskodnak. A garancia a gyártásból vagy anyaghibából fellépő meghibásodásra értendő, viszont nem terjed ki a használat közben elhasználódó vagy kopó alkatrészekre. Ha bebizonyosodik a gép hatékonysága, és két év alatt megkopik, az két dolgot jelent, egyrészt, hogy bevált és jó vétel volt, másfelől, hogy rászolgált az árára.

Ne csak autóból válassza a benzinest!

Ez az áramfejlesztő nagyobb teljesítményre specializálódik, ami alatt a több mint 1000W-ot értjük, ha ezt a munkateljesítményt lőjük be célnak vagy 3 fázisú elektromos gépet akarunk üzemeltetni. Ez az alternatíva számodra egy jó döntés lehet! Nem kell a használatához erőemelőnek lenned, ugyanis nem kell puszta erő, hogy elmozdítsd a 80 kg-ot A-ból B-be. Könnyen mozdítható a keretére felszerelt gumikerekek és vonórúd miatt.

Ha már 21. század akkor legyen digitális

Hirdetések

Ha két szempont alapján választasz aggregátor munkagépet, akkor az egyik legyen a súlya, a másik pedig a mérete. Hisz nem mindegy, milyen erő befektetéssel mozgatod és egyáltalán hova fér be, vagy hogyan tudod szállítani – akár fektetve is. Utóbbi esetében fontos a tanksapka lélegző nyílásának az elzárása, majd a kinyitása, amennyiben használni szeretnénk. Ennek a gépnek a súlya csupán fele, mérete pedig a harmada, mint a hagyományos áramfejlesztőnek. Rendkívül halk üzemeltetés mellett, aminek te legalább annyira örülsz most, mint a szomszédaid! Ki- és bekapcsolható intelligens fordulatszám-szabályozása van, a fogyasztása pedig szinte elenyésző a teljesítményéhez képest. Ezzel pedig megelőzi a benzinüzemű áramfejlesztőt, továbbá kényes elektronikai eszközökkel kompatibilis – mint például orvosi műszerek – , amit az 50%-kal jobb kimeneti feszültség eredményez. Ezek mind mellette szólnak, miért is gondolkodnál tovább a beszerzésén?

Egy vagy három fázis?

Az egyfázisú Heron áramfejlesztő 220 V-os, míg a háromfázisú 380 V-os gépek üzemeltetésére alkalmas.  Amire különösen kell ügyelni, hogy nem szabad az áramfejlesztőt aszimmetrikusan terhelni, ez azt jelenti, hogy ugyan rá lehet kötni az egyfázisú fogyasztót is a háromfázisú generátorra, de nem ez a legbiztonságosabb megoldás. Találd meg a számodra legideálisabb aggregátort, látogass el a Szerszám webáruház honlapjára.

Mindkettő lehetséges?

Nem ördögtől való, hogy léteznek olyan háromfázisú készülékek, amik egynél több fázisú, de nem érik el a hármat. Akárhogy is osztunk, szorzunk, ez kettőt jelent. Így egyértelmű, hogy ezek a gépek, nem használják ki mind a három fázist. Amikor csak kettő fázis van bekötve, csak az egyfázisú bekötés a biztonságos!

Hirdetések

Melyik áramfejlesztőt válaszd?

Nem mindegy, hogy az áramfejlesztő kivezetéseire milyen teljesítményű fogyasztót kötsz. Ilyen helyzetekben érezheted úgy, hogy a gimnáziumi matek órák nem voltak hiábavalóak! Ha biztos akarsz lenni magadban, számold össze, hogy az áramfejlesztő generátor kivezetéseiről milyen és mennyi fogyasztót akarsz működtetni. A felszorzott és összeadott teljesítmény alapján lehet eldönteni, hogy melyik áramfejlesztőre van szükséged!

Számolás a gyakorlatban

Amennyiben ellenállás fogyasztóról van szó, akkor a rákötendő teljesítményt eggyel, ha elektromos gépről, akkor pedig 1,4-gyel kell megszorozni. Kommutátoros motorral szerelt gép esetében ez a szám 2,2, míg az indukciós motorral rendelkező gépnél ez a szorzó 4. Audiotechnikai eszközöknél a ráköthető teljesítmény kettő. Hegesztőtrafónál pedig a maximum teljesítményfelvételnek kell kisebbnek lenni az aggregátor névleges teljesítményénél!

Ezek is érdekelhetnek:

Tamás Zoltán

Érdekli a technológia világa, szereti az Apple termékeit. Szeret weboldalakat építeni, és feltörekvő SEO szakember.