Az okosító eszközök hatalmas előnyt jelentenek a televíziózásban, hiszen lehetővé teszik számodra, hogy kedvenc tartalmaidat nézd bárhol és bármikor. A legjobb tv okosítók pedig olyan funkciókkal rendelkeznek, amelyek segítségével még élvezetesebbé teheted a streaming élményt.

Ha szeretnéd élvezni a Netflix, a YouTube, az HBO, az Amazon Prime vagy a Disney+ tartalmakat a nagyobb képernyőn, akkor egy tv okosító megvásárlása a megfelelő választás lehet számodra. Az okosító eszközökkel ugyanis egyszerűen csatlakoztathatod a televíziódat az internethez, és így bármilyen online tartalmat könnyedén megtekinthetsz.

Ha a legjobb tv okosítót keresed, akkor érdemes olyan eszközöket választanod, amelyek stabil és gyors internetkapcsolatot biztosítanak, valamint támogatják a legnépszerűbb streaming szolgáltatásokat. Ezzel garantálhatod, hogy mindig a legjobb minőségű tartalmakat nézed, és élvezheted a streaming élményt a legmagasabb szinten.

TV okosítók – Az alapok

Az okosító eszközök lehetővé teszik, hogy a hagyományos tévék is képesek legyenek az internetre kapcsolódni és számos online szolgáltatást, alkalmazást használni. Az okosító eszközök segítségével élvezheted a legújabb filmeket és sorozatokat, böngészhetsz az interneten, és még sok más funkciót használhatsz a tévéddel.

Okostévék és TV Box-ok

Az okostévék és a TV Box-ok két különböző típusú okosító eszközök. Az okostévék már beépített okosító rendszerrel rendelkeznek, így nem szükséges külön eszközt vásárolni. Azonban, ha a tévéd nem okostévé, akkor egy TV Box beszerzése lehet a megoldás.

A TV Box-ok kis méretű eszközök, amelyeket a tévéhez csatlakoztatva lehet használni. Az eszközökhöz különböző operációs rendszerek tartoznak, amelyekkel az eszközök működnek.

Operációs rendszerek

Az okosító eszközök különböző operációs rendszerekkel rendelkezhetnek, mint például az Android, az Apple TV és a Chromecast. Az Android rendszerű okosító eszközök a Google operációs rendszerét használják, amely számos alkalmazást és funkciót kínál. Az Apple TV az iOS rendszerre épül, és a felhasználók az Apple alkalmazásokat és szolgáltatásokat használhatják. A Chromecast pedig az Android rendszerrel kompatibilis, és lehetővé teszi a tévéképernyő tükrözését.

A TV Box-ok és az okostévék használata egyszerű és könnyen kezelhető. Az eszközökkel élvezheted a legjobb online szolgáltatásokat és alkalmazásokat a tévéddel, így minden pillanatot ki tudsz használni a szabadidődben.

A legjobb TV okosítók jelenleg

  1. Amazon Fire TV Stick
  2. Xiaomi Mi TV Stick
  3. Google Chromecast
  4. AppleTV

Amazon Fire TV Stick

Az Amazon Fire TV Stick egy kis eszköz, amelyet az Amazon fejlesztett ki, hogy lehetővé tegye a felhasználók számára a tévék okosítását és a streaming szolgáltatások elérését. A Fire TV Sticket egy HDMI-porton keresztül csatlakoztatják a tévéhez, és Wi-Fi segítségével kapcsolódik az internethez.

amazon fire tv stick

Ez az eszköz lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy hozzáférjenek számos népszerű streaming szolgáltatáshoz, mint például az Amazon Prime Video, Netflix, Hulu, Disney+, és mások. A Fire TV Stick segítségével a felhasználók könnyen böngészhetnek és válogathatnak a filmek, sorozatok, zenék és egyéb tartalmak között, mindezt a tévéjük kényelmesen és intuitív módon kezelhető felületén keresztül.

Az eszköz további előnye, hogy támogatja az Amazon Alexa hangvezérlését. Így a felhasználók hangparancsok segítségével keresgélhetnek és vezérelhetik a tartalmakat. A Fire TV Stick tehát egy egyszerű, de hatékony megoldás a tévék okosítására, amely széles körű tartalomhoz és kényelmes kezeléshez biztosít hozzáférést.

Pepita.hu 15 760 Ft
Alza.hu Jelenleg nem kapható
Amazon Németország Nézd meg az árat
Amazon Anglia Ár ellenőrzése

Xiaomi Mi TV Stick

A Xiaomi Mi TV Stick egy másik okosító eszköz, melyet a Xiaomi, a kínai technológiai vállalat fejlesztett ki. Ez egy kompakt streaming eszköz, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy hozzáférjenek a különböző online tartalmakhoz a tévéjükön. A Mi TV Sticket egy HDMI-porton keresztül csatlakoztatják a tévéhez, és Wi-Fi segítségével kapcsolódik az internethez.

xiaomi tv stick

A Xiaomi Mi TV Stick támogatja a különböző streaming szolgáltatásokat, például az Netflix, a YouTube, az Amazon Prime Video és mások. Ezáltal a felhasználók széles választékban élvezhetik a filmeket, sorozatokat, zenéket és egyéb tartalmakat. A készülék Android TV platformon működik, így intuitív felhasználói felülettel rendelkezik, ami könnyű navigációt tesz lehetővé.

A Mi TV Stick rendelkezik távirányítóval, amelyen gombok találhatók a hangvezérléshez és a könnyű navigációhoz. Emellett a Google Assistant támogatással rendelkezik, így a felhasználók hangparancsokkal is irányíthatják a készüléket.

Pepita.hu 19 489 Ft
Alza.hu 17 990 Ft
Amazon Németország Nézd meg az árat
Amazon Anglia Ár ellenőrzése

Google Chromecast

A Google Chromecast egy streaming eszköz, amelyet a Google fejlesztett ki. Az eszköz célja, hogy lehetővé tegye a felhasználók számára, hogy tartalmakat vetítsenek le más eszközükről, például okostelefonokról, táblagépekről vagy számítógépekről, a tévéképernyőjükre. A Chromecastot egyszerűen csatlakoztatják a tévé HDMI-portjához, majd Wi-Fi hálózaton keresztül kapcsolódik az internethez.

google chromecast tv okosito

A Chromecast működése alapvetően a “dobd és játszd le” elven alapul. Amikor a felhasználó egy támogatott alkalmazásban (például YouTube, Netflix, Spotify) tartalmat választ ki a mobil eszközén, akkor a Chromecast segítségével a tartalom közvetlenül a tévéjére kerül. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyen megoszthassák és élvezhessék a különböző média tartalmakat a nagyobb tévéképernyőn.

A Chromecast rendelkezik egy egyszerű távirányítóval, ahol a felhasználók könnyedén irányíthatják a lejátszást, hangerőt állíthatnak be vagy váltogathatnak a különböző alkalmazások között. A Google Chromecast további előnye, hogy támogatja a Google Assistant hangvezérlését, így a felhasználók hangparancsokkal is irányíthatják a készüléket. A Chromecast egy egyszerű, költséghatékony megoldás a tévék okosítására és a streaming élmény kibővítésére.

Pepita.hu 21 220 Ft
Alza.hu 31 090 Ft
Amazon Németország Nézd meg az árat
Amazon Anglia Ár ellenőrzése

AppleTV

Az Apple TV egy olyan digitális médialejátszó és streaming eszköz, amelyet az Apple fejlesztett ki. Az Apple TV lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy különböző online tartalmakat nézzenek meg a tévéjükön, például filmeket, sorozatokat, zenei videókat és alkalmazásokat.

apple tv boritokep
Photo by Omar Rodriguez on Unsplash

Az Apple TV fizikai készülék, amelyet a tévé HDMI-portjához csatlakoztatva használnak, vagy egy alkalmazás, amely be van építve a nevesített alkalmazásokat támogató intelligens tévékbe. Az Apple TV-t a felhasználók az Apple ökoszisztéma más eszközeivel, például az iPhone-okkal vagy iPad-ekkel, könnyen összehangolhatják, és AirPlay funkcióján keresztül tartalmakat vetíthetnek le a tévéképernyőre.

A készülék rendelkezik saját operációs rendszerrel (tvOS), és egy intuitív felhasználói felülettel, amelyen keresztül a felhasználók könnyen böngészhetnek és választhatnak a különböző alkalmazások, filmek és sorozatok között. Az alkalmazások a népszerű streaming szolgáltatásokat, például az Apple TV+, Netflix, Hulu és másokat is magukba foglalják.

Az Apple TV készülék támogatja a 4K és HDR (High Dynamic Range) tartalmak lejátszását, így a felhasználók kiemelkedő kép- és hangminőséget élvezhetnek. Összességében az Apple TV egy magas szintű streaming és tartalomfogyasztási élményt kínál az Apple ökoszisztéma használóinak.

Pepita.hu 76 569 Ft
Alza.hu 79 990Ft
Amazon Németország Nézd meg az árat
Amazon Anglia Ár ellenőrzése

Főbb jellemzők és specifikációk

Hardver

A legjobb TV okosítók magas minőségű hardverrel rendelkezik, amely biztosítja a sima és zavartalan működést. A processzor gyors és hatékony, így a tévé nézése és a tartalmak böngészése egyszerű és gyors. A RAM és ROM nagy kapacitása lehetővé teszi, hogy sok alkalmazást és tartalmat tároljon. A 4K felbontás és a HDR támogatás biztosítja a lenyűgöző képminőséget, amely élethűbb és részletesebb, mint valaha.

Csatlakozók

A legjobb TV okosító számos csatlakozóval rendelkezik, amelyek lehetővé teszik a különböző eszközök csatlakoztatását. Az HDMI csatlakozó lehetővé teszi a magas minőségű audio- és videóátvitelt. Az USB csatlakozók lehetővé teszik a külső merevlemezek, pendrive-ok és más eszközök csatlakoztatását. A Bluetooth és a WiFi lehetővé teszi a vezeték nélküli kapcsolatot más eszközökkel, így egyszerűen és kényelmesen lehet streamelni a tartalmakat.

Tárhely és memória

A legjobb TV okosítók nagy tárhellyel és memóriával rendelkezik, így sok alkalmazást és tartalmat lehet tárolni. A nagy ROM lehetővé teszi, hogy sok alkalmazást telepíts, és a nagy RAM lehetővé teszi, hogy egyszerre sok alkalmazást futtass. A készülék nagy tárhelye lehetővé teszi a tartalmak letöltését és tárolását, így mindig van mit nézni.

Az előbb felsorolt jellemzők és specifikációk révén a legjobb TV okosító egy megbízható és hatékony eszköz, amely lehetővé teszi a felhasználók számára a tartalmak egyszerű és kényelmes elérését.

Streaming szolgáltatások és alkalmazások

Az okos TV-k képesek a streaming szolgáltatások és alkalmazások futtatására, amelyek lehetővé teszik a tartalom elérését az interneten keresztül. A legjobb TV okosító eszközökkel számos streaming szolgáltatás elérhető, például a Netflix, HBO Max, Prime Video és YouTube. Ezek a szolgáltatások széles körű tartalmat kínálnak, beleértve a filmeket, sorozatokat és dokumentumfilmeket.

Tartalom elérés

Az okos TV-kkel és a legjobb TV okosító eszközökkel a tartalom elérése sokkal egyszerűbbé válik. Az eszközök lehetővé teszik a tartalom közvetlen elérését az internetről, így nem kell külön alkalmazásokat keresni és telepíteni. Az okos TV-k és az okosító eszközök támogatják a Wi-Fi kapcsolatot, így nem szükséges a kábelekkel való csatlakoztatás sem.

Alkalmazások telepítése

Az alkalmazások telepítése az okos TV-k és az okosító eszközök segítségével rendkívül egyszerű. Az appok telepítése a Play Áruházban vagy az App Store-ban történik, vagy az Amazon Fire Stick esetén egyenesen a készülékről, ahol számos alkalmazás érhető el, például a Spotify vagy a Disney+. Az alkalmazások telepítése után azonnal használhatók, és lehetővé teszik a tartalom közvetlen elérését az internetről.

Kiegészítő funkciók

Az okos TV-k számos kiegészítő funkcióval rendelkeznek, amelyek további élményt nyújtanak a felhasználóknak. Az alábbiakban megvizsgáljuk a legfontosabb kiegészítő funkciókat.

Hangvezérlés és asszisztensek

Az okos TV-k lehetővé teszik, hogy hangvezérléssel irányítsd a tévét. Ennek köszönhetően könnyedén válthatsz csatornát, be- és kikapcsolhatod a TV-t, vagy akár hozzáférhetsz a YouTube-hoz, csupán a hangod segítségével.

Sajnos a hangvezérlés magyar nyelven még nem működik, így angolul vagy németül érdemes próbálkozni.

A legtöbb okos TV is rendelkezik beépített hangvezérléssel, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy Siri vagy a Google Assistant segítségével irányítsák a tévét.

Játékok és multimédia

Az okos TV-k nem csak tévénézésre használhatók. Azok a felhasználók, akik szeretnek játszani, élvezhetik a legjobb játékokat az okos TV-jükön. Az okos TV-k lehetővé teszik a játékok letöltését és telepítését közvetlenül a TV-re, így nincs szükség külön játékkonzolra. Ezenkívül az okos TV-k támogatják a multimédiás tartalmakat, mint például a YouTube, Netflix és az Amazon Prime Video, így a felhasználók élvezhetik a kedvenc filmjeiket és sorozataikat a nagy képernyőn.

Az okos TV-k támogatják a Dolby Atmos és a Dolby Audio technológiákat is, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy élvezhessék a legjobb hangzást otthonukban. A Dolby Atmos a térhangzás technológiája, amely lehetővé teszi a hangok térben való elhelyezését, így a felhasználók teljes mértékben belemerülhetnek a filmek és sorozatok hangvilágába. A Dolby Audio pedig a Dolby digitális hangtechnológiája, amely javítja a hangminőséget, így a felhasználók élvezhetik a legjobb hangzást a TV-jükön.

Az okos TV-k kiegészítő funkciói további élményt nyújtanak a felhasználóknak, és lehetővé teszik számukra, hogy élvezhessék a legjobb filmeket, sorozatokat és játékokat otthonukban.

Vásárlási útmutató

Ha okosítani szeretnéd a tévédet, akkor érdemes alaposan átgondolnod a vásárlást. A megfelelő készülék kiválasztása nem egyszerű feladat, hiszen számos tényezőt kell figyelembe venned. Ebben a szakaszban bemutatjuk, hogy mire érdemes figyelned vásárláskor.

Mire figyeljünk vásárláskor?

Az első és legfontosabb szempont az ár-érték arány. Fontos, hogy olyan okosítót válassz, amelyik megfelelő áron kínálja a számodra fontos funkciókat. A legjobb választás az, amelyik a legtöbb szolgáltatást nyújtja a legjobb áron.

Az okosító készülék kiválasztásakor fontos szempont lehet a vélemények. A vásárlói vélemények segítenek abban, hogy eldöntsd, melyik készülék a legjobb a számodra. Érdemes alaposan átolvasni a véleményeket, hogy megtudd, milyen tapasztalatokat szereztek mások a készülék használata során.

Ár-érték arány és vélemények

Az ár-érték arány és a vélemények mellett fontos szempont lehet a tesztek eredménye is. A tesztek segítenek abban, hogy objektív képet kapj a készülékről. Az általunk ajánlott okosítók közül az Amazon Fire TV Stick és a Xiaomi Mi TV Stick bizonyult a legjobbnak az ár-érték arány és a teljesítmény szempontjából.

Amennyiben az ár a legfontosabb szempont számodra, akkor a Xiaomi Mi TV Stick lehet a legjobb választás. Ez a készülék a legolcsóbb az okosítók közül, ugyanakkor számos hasznos funkciót kínál.