A Sennheiser HD 700 fejhallgató hangzása “erőfeszítés nélküli”, keménység vagy feszültség nélkül. A basszus, a közép- és a magas hangok egyensúlya egyenletes, a sztereó hangzáskép pedig kiváló. Egyáltalán nem találkozhatsz torz frekvenciákkal. Ezért ez a fejhallgató nagyszerű a profik, különösen a DJ-k körében!

A magas hangok éles hangzásától kezdve az esztétikus és dinamikus, nyitott hátlapú kialakításig a Sennheiser HD 700 fejhallgatóval kapcsolatban minden “prémium”.

A Sennheiser HD 700 teszt és vélemények cikkünkben részletesen kitárgyaljuk a fejhallgatót. Felsoroljuk a termék főbb jellemzőit, az előnyeit és a hátrányait. Ugorjunk is bele a részletes értékelésbre, és nézzük meg, hogy a fejhallgató jó vétel lehet-e számunkra.

Sennheiser HD 700 teszt

Most pedig nézzük meg kicsit közelebbről is a készüléket.

sennheiser hd 700 fulhallgato

Előnyök

  • Kiváló hangminőség
  • Kényelmes és tartós
  • Szépen néz ki

Hátrányok

  • Egy kissé drága
  • Nem csukható össsze

Hangminőség és zajszigetelés

A Sennheiser HD 700 fejhallgató hangminőségével érdemes dicsekedni. Mivel nyitott hátlapú fejhallgatóról van szó, lenyűgöző hangszínre számíthatsz. Valójában ez annyira jó, hogy hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy egyáltalán viseljük a fejhallgatót. Ez a fejhallgató szinte csakis a basszus szerelmeseinek számára készült. Mind a középtartománybeli teljesítmény, mind a magas hangok jónak mondhatók.

Szakértőink egyszerűen csodálták az éles részleteket. Minden egyes ütem kristálytisztán hallható torzítás nélkül. A tisztaságot más, hasonló árkategóriába tartozó fejhallgatók sem tudják felülmúlni. Néhány felhasználó azonban olyan visszajelzéseket kapott, hogy a fejhallgató hajlamos “túl élesen” szólni.

Míg az általános frekvenciaválasz és a teljes harmonikus torzítás jó, a zajszigetelés nem nyűgözött le minket annyira. Mivel a Sennheiser HD 700 nyitott hátlapú fejhallgató, nem elsősorban a környezeti zajok kizárására tervezték. A nyitott fülkagyló kialakítás miatt a külső zajok beszivárognak, ugyanakkor a zene “kiszivárog”. Ezért ezeket a fejhallgatókat nem lehet nyilvános helyeken, például könyvtárban viselni.

Kialakítás és jellemzők

A hasonló árkategóriájú és hasonló tulajdonságokat kínáló fejhallgatókkal összehasonlítva a Sennheiser HD 700 fülkagylója kényelmesebb és jobban illeszkedik, és valamivel kisebb méretű is.

Megfigyeltük, hogy a kisebb fülkagylómérettel rendelkező fejhallgatóknál kényelmetlenebb lehet a viselés. Szerencsére ez nem így van ennél a fejhallgatónál. A puha párnázásnak köszönhetően, amely mind a fülkagylót, mind a fejpántot béleli, a fejhallgatót hosszabb ideig lehet viselni anélkül, hogy a felhasználó bármilyen kellemetlenséget tapasztalna.

Bár a fejhallgató meglehetősen könnyű, mégis terjedelmesnek érződik. Sajnos sok fejhallgatóval ellentétben a Sennheiser HD 700 DJ fejhallgató nem csukható össze.

Ez azt jelenti, hogy nem teljesen utazóbarát a kialakítása, gondoskodnunk kell róla, hogy ne sérüljön meg a füles. Emiatt óvatosnak kell lenned, amikor a táskádba teszed őket. Nincs is annál rosszabb, mint amikor elköltünk egy jó kis pénzt a fejhallgatóért aztán az két darabra törik!

Mivel egy DJ fülhallgatóról beszélünk, így Bluetooth és mikrofon csatlakoztathatóság nincs. Sajnos a márka egyik funkciót sem biztosította a felhasználók számára.

Sennheiser HD 700 vélemények

A Sennheiser HD 700 DJ fejhallgató már régóta a piacon van, és biztosak vagyunk benne, hogy ez így is marad. A márka nem csak jól ismert, de kemény versenyt is jelent a piacon lévő más csúcskategóriás márkáknak. Tulajdonságai a drágább márkákéhoz hasonlíthatók, miközben az árcédulákon jóval kevesebbet olvashatunk.

Ezek a fejhallgatók biztosan strapabíróak, és sokáig kitartanak. Tartósak, és az idő múlásával nem fogsz problémákat tapasztalni a teljesítményükben. Mindenképpen megéri megvásárolni őket, ha megengedhetjük magunknak, és elnyerte a tetszésünk.