You are currently viewing Kapd elő a mobilod, és készíts szuper képeket Noé kertjében

Kapd elő a mobilod, és készíts szuper képeket Noé kertjében

Hirdetések
dogeverse banner

Ismerd meg a Noé történetét bemutató szabadtéri szoborparkot. Minden korosztály számára ajánlott akik fogékonyak a művészetek, a vallás, és egy újfajta látványosság iránt. Eger előszobájában élmény, szórakozás, művészet és kultúra. Hazánk legnagyobb Isten ábrázolása mellet rengeteg állat: pandák, struccok, zsiráfok, tevék, rókák, jegesmedvék, kenguruk és még sok más.

A parkolóban misztikus mitológiai lények fogadják a vendégeket. Kínai sárkányuk a bejáratnál máris fotóra csábít. Úgyhogy kapd elő a mobilod, mert rengeteg szép képet fogsz majd tudni készíteni. Az ajándékboltjukban saját készítésű emléktárgyakat kínálnak számodra. Vendégeik átlagosan 30-50 fotót szoktak készíteni a parkban, amely egy életre szép emlék marad. A bárka kilátó mögött a gyerekeket állatsimogató jurta várja nyulakkal és tengeri malaccal. Mindehhez kellemes kikapcsolódást kíván a Noé Kerjte az egész család számára!

Az alkotás öröme

A legtöbb állatkertben még csak meg sem lehet közelíteni az állatok nagy részét, nem úgy a Noé Kertje Élményparkban. A jelszavuk: minél több fotó annál jobb. Menj oda, érintsd meg, és találd ki, hogy miből készültek az állatok. Ami pedig csak a Noé Kertje Élménypark különlegessége: ülj fel arra amelyikre lehet.

Noé története nem csak az állatok gyülekezéséről szól. Egy emberi alak tűnik fel, ő maga Noé, egy isteni alak, maga az Úr? Az isteni alak megléte is nagy fokú alázatot kíván, mert a téma nagyon érzékeny és közismert.

Az egri élménypark dombján álló Noé még nem emelte fel a botját, ami lent áll a teste mellett. Így még a beszállás sem kezdődött el, ami csak akkor történne meg ha a botot a feje fölé emelné.

noé kertje

Noé mögött a kis bárka kamionnyi gerendájával és padozatával könnyen járható két fedélzettel. Noé kertje állatszobrai közül a nagyobbak mind a bárka körül csoportosulnak. Talán ők várják legjobban a beszállást? Melyik a kedvencünk? Nem más, mint az orrszarvú, amelynek bőre, a ráncos bőre megformálásánál nagy ügyességet kívánó cementbe ágyazott vászon módszert alkalmaztak. Kifejezetten szeretnivaló a vadsága ellenére.

Ez az alkotás inkább tűnik egy jóllakott nyugodt orrszarvúnak mint vadnak. Hogyan hívjuk a gorillát amire fel lehet ülni? Az Ő neve Gyula, és bizony sokan fel is ülnek rá. A hatalmas mérete, kicsit bugyuta tekintete egy szép gorillára jellemző kidolgozott testet alkot.

Hirdetések

Mi a muflon? Az egri programok legszuperebbja, a Noé kertjének biztosan az egyik legigényesebb kidolgozású csavart szarvú alkotása. Erős vas szerkezetet autó és motor gumi boritás fedi helyenként bringa gumi betétekkel. A paták, az ínak és a szarvak a gumi különböző karakterisztikájának kiemelésével nagyszerűre sikerült. A gumi szobrok elkészítésénél  ez az egyik legnehezebb technika. A Noé Kertje Élménypark a nevében viseli és ígéri az élményt.

noé kertje élménypark

A területen folyamatos a fejlesztés, ám az állatok számát illető lélektani határ valahol 105 környékén van. A bárka mögött ahogy már írtuk a gyerekeknek egy nagyon szép állatsimogató jurta található nyulakkal, és egy édes kis tengerimalaccal.

Eger látnivalók, egri programok – Végezetül pedig…

Hirdetések

Záró mondatként mit is kívánhatnának a vendégeiknek? Csak azt, hogy ők is érezzék meg annak az örömnek csupán csak egy apró szeletét, morzsáját amit a Noé Kerjte Élménypark alkotói, Hajdu Zsuzsa és Hajdu Levente éreztek a szobrok megalkotása alatt.

Nem csak Ők, de mi is szívből kívánjuk, hogy így legyen!

Ez is érdekelhet:

Termékajánló:

Hirdetések

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.