You are currently viewing Bőröndkövetés Apple AirTags-el – Betiltják a légitársaságok?

Bőröndkövetés Apple AirTags-el – Betiltják a légitársaságok?

  • Post author:
  • Post category:Tech
Hirdetések
trading212 banner 970 x 250

Egy friss hír szerint a Lufthansa légitársaság betiltja az Apple AirTags használatát a feladott bőröndök követéséhez. Vajon követni fogja ezt más légitársaság is?

Miért tiltja az Apple AirTags használatát a Lufthansa?

A német sajtóban nemrég megjelent hír szerint a Lufthansa betiltja az AirTags használatát, így tiltva a feladott csomagokon elhelyezett kis elektronikus eszközöket.

A légitársaság egy olyan nevetséges indokra hivatkozik, miszerint ezek is jeleket bocsátanak ki, és a fel-le szálláskor ugyanúgy kikapcsolt állapotba (vagy repülő üzemmódba) kellene helyezni.

A poggyászkövetők a hordozható elektronikus eszközök kategóriájába tartozik, és ezért a International Civil Aviation Organization (ICAO) által kiadott veszélyes árukra vonatkozó előírások hatálya alá tartozik.

A légitársaságra az utóbbi időben több panasz is érkezett az elveszett, vagy elkevert bőröndök miatt, így lehetséges, hogy ez csak egy védekezés a részükről. A kis eszközzel a telefonunkon egyszerűen nyomon tudjuk követni, hogy hol van a bőröndünk.

Termékajánló: Szilikon AirTags tartó

Hogyan működik az Apple AirTags?

Hirdetések

Ez a kis nyomkövető eszköz Apple készülékekkel működik, ahol a My Find appot megnyitva csatlakoztathatjuk. Ebben az appban láthatjuk ugyanúgy a további almás készülékeinket is, mint a MacBook, iPad vagy iPod.

Az eszköz egy rövid hatótávolságú Bluetooth eszköz, így a nyom követni kívánt eszköznek az iPhone közelében kell lennie. Ahhoz, hogy a legtöbbet hozzuk ki legalább egy iPhone 11-es készülékre van szükségünk, illetve iOS 14.5-re vagy frissebb operációs rendszerre.

Amikor kivettük az AirTags-et a csomagolásából, és a telefon mellé helyeztük, várjunk körülbelül 20 másodpercet, míg a telefon felismeri az eszközt. Adjuk meg a tartózkodási helyünket, majd írjunk be egy “nevet” és egy kis ✈️ ikont.

airtags bőröndkövetés

Képforrás: Bill Fink/The Points Guy

Amint ezeket megcsináltuk, használhatjuk is a nyomkövető eszközt a táskánk, kulcsunk, vagy akár a kiskutyánk követésére.

Figyelem! Ezt csak a saját eszközeink követésére használjuk. Mások követése nyomkövető eszközzel jogi lépéseket vonhat maga után.

Jogi problémák

Ahogy a fenti mondat is jelzi, mások követését ezzel az eszközzel nem ajánlott megtenni, hiszen ez bűncselekmény. Ahogy ebben a BBC cikkben is írják, több nőt is követtek ezzel a kis eszközzel, amelyet a helyi rendőrségnek bejelentettek. Erre tényleg ne használjuk ezt.

Ez is érdekelhet:

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.