You are currently viewing Nagyot hibázott a Google? Egy szemfüles fejlesztő learathatja a babérokat
Képforrás: Apple

Nagyot hibázott a Google? Egy szemfüles fejlesztő learathatja a babérokat

  • Post author:
  • Post category:Tech
Hirdetések
tradingview 250

Christian Selig szemfüles fejlesztő most adta ki a Juno-t, egy dedikált YouTube-alkalmazást az Apple Vision Pro-ra, hetekkel azután, hogy a YouTube kijelentette, hogy nem fog ilyet fejleszteni. A YouTube weboldal Safariban történő megnyitásának kifinomultabb alternatívája, a Juno felhasználói felülete megfelel a visionOS-nek, és a legtöbb elvárható funkciót biztosítja. Az alkalmazás letöltése egyszeri 4,99 dollárba kerül.

Hibázott a Google?

A hónap elején a YouTube bejelentette, hogy nem fog dedikált YouTube-alkalmazást indítani az Apple Vision Pro-hoz, és korlátozza az iPadOS verzió futtatását a headseten. Most Christian Selig fejlesztő lépett egyet, hogy betöltse ezt a (kirívó) hiányosságot a saját verziójának – Juno for YouTube – elindításával. Az alkalmazás, amely egyszeri 4,99 dollárba kerül, alkalmazáson belüli vásárlások vagy előfizetések nélkül, jelenleg az egyetlen alternatívája a weboldal megtekintésének a visionOS Safari böngészőjén.

A YouTube beágyazási API-ját használó alkalmazás natív lejátszásvezérlőkkel, automatikus képarány-felismeréssel, minőségválasztással és lejátszási sebességbeállításokkal rendelkezik. A magával ragadó visionOS-élmény részeként lehetővé teszi továbbá a csippentéssel történő húzást bárhol a videón való végigsiklást, a dupla csippentést mindkét oldalon 10 másodperces előre- vagy hátraugrást, az ablak méretének átméretezését és a mögötte lévő környezet sötétítését.

Hirdetések

Az alkalmazást bejelentő posztban Selig óvatosan rámutat, hogy a Juno nem igényel bejelentkezést a videók megtekintéséhez, és nem blokkol semmilyen reklámot. A YouTube Premium fiókkal történő bejelentkezés eltávolítja a hirdetéseket, ahogy az várható volt.

Christian Selig már ismert a rendkívül népszerű és díjnyertes Apollo for Reddit alkalmazás megalkotásáról iOS-en. A Junót egy hét alatt fejlesztették ki, így néhány korai hibára lehet számítani. Emellett néhány funkción még mindig dolgoznak, és hamarosan elérhetővé válnak, mint például a feliratvezérlés, a kommentek megtekintésének lehetősége, valamint a multiview, amellyel több videót lehet egyszerre különböző ablakokban megnyitni, többek között.

A YouTube egyébként nem az egyetlen olyan nagy alkalmazás, amely nem rendelkezik natív támogatással a visionOS-en. A Netflix és a Spotify is kijelentette, hogy nem fognak dedikált alkalmazást fejleszteni, bár ez változhat, amint a visionOS-felhasználók száma megnő.

Próbáld ki ezeket

Amennyiben VR szemüveget szeretnél vásárolni, úgy érdemes megtekintened a Pepitán a következő termékeket:

* A vásárlásod után jutalékot kaphatunk

Hirdetések
whitepress magyar banner

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.