You are currently viewing Az Apple állítólag kamerát visz az AirPodsba
Képforrás: GSMArena.com

Az Apple állítólag kamerát visz az AirPodsba

  • Post author:
  • Post category:Tech
Hirdetések

A 3 trillió dolláros vállalat 2026-ig sorozatban kívánja gyártani a felújított fülhallgatókat beépített infravörös kamerákkal – derül ki Ming-Chi Kuo elemző és régóta Apple-benfentes új jelentéséből. A kamerák segíthetnek az Apple-nek, hogy a jelenlegi és jövőbeli kiterjesztett valóságot használó fejhallgatóit továbbfejlesztett térbeli hangfunkciókkal erősítse – írta az elemző.

Egy beszállítói lánc felmérésre hivatkozva Kuo jelezte, hogy ezeket a továbbfejlesztett fülhallgatókat a Vision Pro szemüveggel párosítva élethűbbé válhat az Apple térbeli-számítógépes élménye. Például “ha a felhasználók elfordítják a fejüket, hogy egy adott irányba nézzenek, akkor az adott irányban lévő hangforrás kiemelhető” – mondta az elemző.

Azok számára, akik nem szeretnének több ezer dollárt kiadni egy Apple headsetre, az IR-kamerák más előnyöket is kínálhatnak, például a Kuo szerint “levegőben lévő” gesztusokat hozhatnak az AirPodsba. Az IR-modul hasonló lehet ahhoz a vevőegységhez, amely az Apple arcfelismerő funkcióját, a FaceID-t működteti.

Az elemző jelentése a Bloomberg Mark Gurman korábbi történetét követi, amely megjegyezte, hogy az Apple vizsgálja a kamerával működő AirPods ötletét.

Ha az Apple valóban kamerákat visz a fülhallgatóiba, a lépés folytatná a technológiai óriás régóta tartó trendjét. Miután az Apple az iPod-korszakban státuszszimbólummá tette minimalista fehér fülhallgatóit, az évek során fokozatosan okosabbá tette őket, olyan funkciókkal bővítve, mint a vezeték nélküli csatlakoztathatóság, zajszűrés, fejkövetés, érintésvezérlés és hangutasítások.

Szó volt már egészségkövető funkcióval ellátott AirPodsról is, de az Apple eddig nem adott ki ilyen funkciót. Talán ez volt a legjobb megoldás; az Amazfit például megbukott, amikor 2021-ben fitnesz-követést épített a Powerbuds Pro fülhallgatójába. Még az olyan speciális fitneszmárkák, mint a Fitbit és a Garmin is tartózkodtak attól, hogy fejlett egészségkövető technológiát nyomjanak a felhasználók fülébe.

Ezek is érdekelhetnek:

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.