A Bitcoin 69 000 dollár alá szakadt, a Grayscale 400 millió dollárnyi BTC-t küldött a Coinbasere

Hirdetések
trading212 banner 970 x 250

A Grayscale folyamatos eladásai további lefelé irányuló nyomást gyakoroltak a csütörtökön bejelentett forró amerikai inflációs adatokra. A Bitcoin ma egy nagy pofont kapott, hiszen jóval a friss történelmi csúcs alá, 69 000 dollár alá esett.

A legnagyobb piaci tőkeértékű digitális érme azóta helyreállt, és a cikk írásakor ismét 70 000 dollár felett van. De jelentősen a tegnapi 73 700 dolláros szint alatt van, mutatja a CoinGecko.

bitcoin marc14

A Bitcoin az új spot Bitcoin tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) hatalmas sikerének köszönhetően erős lendületben van. De aztán csütörtökön a Munkaügyi Minisztérium Munkaügyi Statisztikai Hivatalának adataiból kiderült, hogy a termelői árindex a múlt hónapban 0,6%-kal megugrott.

A fontos inflációs mutató azt mutatta, hogy az árak a vártnál magasabbak voltak februárban. A kereskedők ezt az adatot annak jeleként értelmezték, hogy a Federal Reserve májusban talán nem csökkenti a kamatlábakat – ami a digitális eszközök és részvények eladásához vezetett.

Egy másik lehetséges tényező?

A Grayscale mintegy 400 millió dollárnyi bitcoint helyezett át letétkezelőjéhez, a Coinbase-hez – derült ki az Arkham Intelligence adataiból.

“Szerintem az inflációs narratíva is szerepet játszik, de az is lehet, hogy a szokásosnál több Grayscale eladás van – de ezt holnapig nem tudjuk biztosan” – mondta.

Januárban az alapkezelő hatalmas mennyiségű digitális érmétől szabadult meg, egy ponton 2,2 milliárd dollárt mozgatott néhány nap alatt a tőzsdére. Ez lefelé irányuló nyomást gyakorolt az árfolyamra.

A Grayscale azt követően kezdte el a Bitcoinjaiit a Coinbasere áthelyezni eladásra, hogy január 10-én BTC tőzsdén kereskedett alaptá (ETF) alakította át az alapját.

A Grayscale Bitcoin Fund ETF átalakítása előtt zárt végű alapként működött, és a befektetőknek legalább hat hónapig kellett tartaniuk a részvényeiket.

Most, hogy ETF lett belőle, a befektetők lelkesen váltották vissza a részvényeiket, és vitték haza a nyereséget. Valószínűleg most is ezt teszik.

A Grayscale visszaváltások ellenére a kilenc másik ETF-be történő nettó beáramlás kedden átlépte az 1 milliárd dolláros rekordot.

Ismerd meg a Memeinatort, aki kivégezné a gyenge mém érméket

Hirdetések

A Memeinator az ICO vége felé halad, miután nemrégiben 6,5 millió dollárt gyűjtött. A projekt csapata már a 19. szakaszban van a 20-ból, és 0,0276 dolláron áraz, így a Memeinator csapata optimista, hogy az előértékesítés valószínűleg gyorsan el fog kelni.

A Memeinator története azt vázolja fel, hogy a 2077-es évből küldték, hogy megszabadítsa a jelent a származékos mémérméktől. Ez a Memeinator hamarosan megjelenő “Meme Warfare” játékában fog megnyilvánulni, ahol a játékosok a Memeinator-t testesítik meg, amint az átrobban az ellenséges érméken, miközben az a küldetése, hogy átfésülje a világhálót minden olyan érmétől, amelyet ő vagy a Memeinator közösség “gyengének” ítél.

A hivatalos játék a második negyedévben bétateszteket indít majd, kizárólag a korai felhasználók számára. Marco Tonetti, a termékért felelős vezető nemrég egy AMA-ban (Ask me anything) megosztotta a játék korai terveit, bemutatva a színfalak mögött zajló folyamatos munkát.

Vége a gyenge mém érméknek?

A Memeinator közösség-központúsága a marketingstratégia egyik központi eleme volt, és kétségtelenül hozzájárult ahhoz, hogy a márka eljutott oda, ahol most van – az előértékesítés utolsó szakaszába.

A márka interaktív AMA-k, versenyek és felmérések révén vonta be közösségét a döntéshozatali folyamatba. Jelenleg több mint 160 ezer követője van az alapvető közösségi csatornáin, és a projekt a hivatalos oldal szerint több mint 15 millió embert ért el.

A közösséget az út során kulcsfontosságú döntésekbe is bevonták, nevezetesen a Memeinator negyedéves tokenégetéseinek korai indításáról szóló döntés végrehajtásába. Tavaly decemberben közel 130 millió token került selejtezésre egy közösségi szavazás után. Ez bebetonozta a Memeinator elkötelezettségét a deflációs tokenomika mellett, és a csapat ezt nem sokkal később az előértékesítési vásárlások megugrásával hozza összefüggésbe.

Ezt a lendületet kiegészíti maga a GameFi iparág (az előrejelzések szerint már 2028-ban 38 milliárd dollár értékű lesz), egy gyorsan fejlődő ágazat, amelyhez a Memeinator a Meme Warfare játék segítségével igazodhat – megnyitva az ajtókat a kriptogamerek globális felhasználói bázisa előtt.

Megnézem a Memeinator oldalát

Tóth-Kovács Viktor

Viktor 2+ éves szövegírói tapasztalattal rendelkezik, szereti a kütyüket, laptopokat, telefonokat. Kedvenc témaköre a hangzásvilág, így előszeretettel ír audio termékekről. Szabadidejében a gyerekeivel szeret a legjobban játszani.