You are currently viewing A Wall Street imádja a Bitcoint

A Wall Street imádja a Bitcoint

Hirdetések
99bitcoin-tokens

A Pomp Investments alapítója, Anthony Pompliano a CNBC-nek adott nemrégiben megjelent interjújában beszélt a Bitcoin jelentős emelkedéséről a Wall Street befektetési palettáján. Pompliano kiemelte a Bitcoin iránti növekvő érdeklődést, különösen a Spot Bitcoin ETF elindítását követően, amely alig egy hónappal az indítása után figyelemre méltó sikert ért el.

A Bitcoin iránti kereslet meghaladta a kínálatot

A Bitcoin árfolyamának ingadozása ellenére, amely nemrég átlépte az 50 000 dollárt, Pompliano szerint intézményi körökben elsöprő támogatás van a kriptopénz iránt. Pompliano rámutatott, hogy a történelemben még soha nem fordult elő, hogy egy befektetési alap egy új ETF bevezetését követő első 30 napban 3 milliárd dollárnyi kezelt vagyont (AUM) halmozott volna fel, és ezt a bravúrt a BlackRock és a Fidelity is elérte.

Pompliano kijelentette, hogy a Bitcoin iránti kereslet messze meghaladja a napi kínálatot, hogy az alapok naponta körülbelül 500 millió dollár nettó beáramlást tapasztalnak, de naponta csak 900 bitcoin keletkezik.

Az interjúban szóba került a Bitcoin ETF-ek hagyományos befektetési stratégiákra gyakorolt átalakító hatása is. Ezek az ETF-ek felszívták a Bitcoin kereskedhető kínálatának jelentős részét, és az összes kereskedhető Bitcoin körülbelül 5%-át tartják most ezekben az alapokban, mondta Pompliano.

Pompliano a változó befektetési környezetről is beszélt, mivel olyan nagy cégek, mint a Fidelity, fontolgatják a Bitcoin-allokáció bevezetését a portfólióikba. Úgy vélte, hogy a Bitcoin bevonása javíthatja a portfóliók teljesítményét, és ez a tendencia valószínűleg egyre nagyobb lendületet kap, ahogy egyre több intézmény ismeri fel a benne rejlő lehetőségeket.

A Bitcoin jövőbeli útjával kapcsolatos aggodalmakra válaszolva Pompliano továbbra is pozitívan nyilatkozott, és jelentős növekedést jósolt, amelyet a megnövekedett kereslet és a Bitcoin felező mechanizmusa miatt csökkenő kínálat hajt.

Bár Pompliano elismerte az olyan lehetséges kihívásokat, mint a piaci volatilitás és a szabályozási bizonytalanság, elmondta, hogy továbbra is bízik abban, hogy a Bitcoin hosszú távon felülmúlja a hagyományos eszközök teljesítményét. Pompliano ezt az optimizmust a BTC ellenálló képességének tulajdonította a gazdasági bizonytalanságokkal szemben, valamint annak a lehetőségnek, hogy fedezetet nyújthat az inflációval szemben.

Ez is érdekelhet:

Hirdetések

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.