You are currently viewing Bibliai üzenetet hordoz a Bitcoin kódja
Fotó: Art Rachen on Unsplash

Bibliai üzenetet hordoz a Bitcoin kódja

Hirdetések
99bitcoin-tokens

Az a hír terjeng az interneten, hogy az ikonikus kriptopénz, a Bitcoin bibliai üzenetet tartalmaz az egyik blokkjában.

A Twitter felhasználó és kripto rajongó @pete_rizzo_ közzétett egy bejegyzést, amelyben megosztotta, hogy a Bitcoin egyik blokkjában kódolva van egy utalás a Bibliára. Ez a hír a kriptovaluta-rajongókat a tweetje alatti kommentekben izgatottá tette.

A tweet szerint a Bitcoin 666.666. blokkjába beágyazva egy bibliai üzenet található. A 666-os szám a bibliai “fenevad számára” utal, ezért valószínűleg a blokkszám kiválasztása. A tweethez közzétett képernyőképen egy idézet látható a Rómaiaknak 12:21-ből, amely így szól: “Ne engedd, hogy legyőzzön a rossz, inkább te győzd le a rosszat jóval”.

Jamie Dimon a bitcoint ostorozza Davosban

Jamie Dimon, a JP Morgan bankóriás vezérigazgatója idén januárban a davosi Világgazdasági Fórumon ismét célba vette a Bitcoint. A CNBC Squawk Box műsorvezetőivel folytatott beszélgetése során Dimon kijelentette, hogy a Bitcoint inkább “házikőnek” nevezi, és ragaszkodik ahhoz, hogy a Bitcoin blokklánc “nem csinál semmit”, ellentétben néhány más lánccal. Megismételte korábbi vádjait, miszerint a Bitcoin főbb felhasználási esetei illegális tevékenységekkel, pénzmosással stb. kapcsolatosak.

Tavaly Dimon támogatta az Elizabeth Warren szenátor által javasolt Bitcoin-ellenes törvényt, hasonló vádakkal illette a Bitcoint és annak felhasználóit. Dimon nem hisz a Bitcoin legfőbb erényében, a szűkösségben. Kijelentette, hogy nem ismer senkit, aki tényszerűen meg tudná erősíteni, hogy a BTC kibocsátása valóban csak 21 millióra korlátozódik.

De persze a kriptoközönséget sem kell félteni, akik azonnal válasz hadjáratot indítottak. Csak néhány vád a JP Morgan ellen.. és még a bitcoin a “rossz”.

Rommá keresik magukat a kriptósok a mém érmékkel

Hirdetések

Az interneten az egyik legpörgősebb mém érme most a dogwhatif, amely hamarosan akár a Binance tőzsdére is felkerülhet.

Justin Sun például az alábbi érméket utalta ki nemrég a Binance-ról a Lookonchain adatai alapján:

A Shiba Inu és a Floki is egy mém érme, amit közel 1,5 millió dollár értékben tart.

A kriptoközönség ráadásul a Meme Kombat érmével kapcsolatban is izgatott, hiszen az előértékesítésen már 7 millió dollárt gyűjtöttek, és egyre közelebb a tőzsdére kerülés időpontja.

meme kombat mobile banner

Ez is érdekelhet:

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.