You are currently viewing 2024 a Bitcoin éve lesz?

2024 a Bitcoin éve lesz?

Hirdetések
wiener_ai-1

2024-ben a digitális eszközpiac átalakuló változásokon megy keresztül, különösen a Bitcoin körüli jelentős fejlemények miatt. Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdebizottsága (SEC) által nemrégiben jóváhagyott azonnali Bitcoin tőzsdén kereskedett alap (ETF) várhatóan hatással lesz mind a kereslet, mind a kínálat dinamikájára.

A jóváhagyás valószínűleg új befektetők hullámát vonzza majd, akik a hagyományos befektetési számlákon belül szeretnének kitettséget szerezni a bitcoinnak, egyszerűsítve a hozzáférést a már ismert ETF-eken keresztül, és potenciálisan növelve a likviditást és az árstabilitást.

A kínálati oldalon a Bitcoin közelgő, 2024 áprilisában bekövetkező feleződése tovább növeli a Bitcoin szűkösségét. A körülbelül négyévente bekövetkező felezési események a Bitcoin-bányászok jutalmának 50%-os csökkentésével járnak, ami az új Bitcoin-kibocsátás csökkenéséhez vezet. A történeti adatok azt mutatják, hogy ezek az események a történelem során jelentős áremelkedést váltottak ki az azt követő hónapokban és években.

bitcoin felezesek

A SEC jóváhagyásának és a közelgő felezési eseménynek a konvergenciája meggyőző befektetési érvet jelent a Bitcoin számára. A hagyományos befektetők részéről megnövekedett kereslet és az új kínálat csökkenése együttesen pozitív kilátásokat sugall a Bitcoin árfolyamára nézve. Egy stock-to-flow modell segítségével, amely a korlátozott kínálatú eszközök értékét értékeli, 2024 áprilisára körülbelül 62 000 dolláros implikált értéket prognosztizálnak Bitcoinonként – ez 34%-os potenciális növekedést jelent a jelenlegi, január 10-i árhoz képest.

bitcoin stock-to-flow model

Összességében ezek a fejlemények azt jelzik, hogy a digitális eszközök, különösen a Bitcoin számára kulcsfontosságú év következik, mivel a bevett pénzügyi intézmények szemében egyre nagyobb legitimitással bír, és a kereslet és kínálat dinamikájában jelentős piaci változásokra van lehetőség. A SEC által jóváhagyott Bitcoin ETF és a közelgő felezési esemény várhatóan meghatározzák a Bitcoin értékének alakulását az elkövetkező hónapokban és években.

Ez is érdekelhet:

Forrás Coindesk

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.