You are currently viewing Az OpenAI a Pentagonnal dolgozik együtt
Fotó: Specna Arms on Unsplash

Az OpenAI a Pentagonnal dolgozik együtt

  • Post author:
  • Post category:Tech
Hirdetések
99bitcoin-tokens

Az OpenAI számos projekten dolgozik együtt a Pentagonnal, többek között kiberbiztonsági képességeken, ami eltér a startup korábbi tiltásától, miszerint mesterséges intelligenciáját a hadseregeknek nem bocsátja rendelkezésre.

A ChatGPT fejlesztője az amerikai védelmi minisztériummal közösen fejleszt eszközöket nyílt forráskódú kiberbiztonsági szoftvereken, és tárgyalásokat folytat az amerikai kormánnyal a veteránok öngyilkosságának megelőzését segítő módszerekről – mondta Anna Makanju, a vállalat globális ügyekért felelős alelnöke a davosi Világgazdasági Fórumon kedden a Bloomberg House-ban adott interjúban.

Az OpenAI a közelmúltban eltávolította a szolgáltatási feltételeiből azt a szöveget, amely megtiltja a mesterséges intelligenciát a “katonai és hadviselési” alkalmazásoktól. Makanju a döntést a ChatGPT és más eszközeinek új felhasználási lehetőségeihez való alkalmazkodás érdekében frissített irányelvek szélesebb körű frissítésének részeként jellemezte.

“Mivel korábban lényegében általános tilalom volt érvényben a katonai felhasználásra vonatkozóan, sokan úgy gondolták, hogy ez sok ilyen felhasználási esetet tilt, amelyek az emberek szerint nagyon is összhangban vannak azzal, amit mi szeretnénk látni a világban” – mondta.

Az OpenAI ennek ellenére fenntartotta a tilalmat, hogy a technológiáját fegyverek fejlesztésére, vagyontárgyak elpusztítására vagy emberek bántalmazására használja.

A Microsoft az OpenAI legnagyobb befektetője számos szoftverszerződést köt az amerikai fegyveres erőkkel és más kormányzati ágazatokkal.

Az OpenAI azt is elmondta, hogy felgyorsítja a választások biztonságával kapcsolatos munkáját, és erőforrásokat fordít annak biztosítására, hogy generatív AI-eszközeit ne használják politikai dezinformáció terjesztésére.

“A választás hatalmas dolog” – mondta ugyanebben az interjúban Sam Altman, az OpenAI vezérigazgatója. “Szerintem jó, hogy nagy az aggodalom”.

Ez is érdekelhet:

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.