You are currently viewing Már az FBI és a Nemzetbiztonsági Hivatal is nyomoz a feltört SEC X-fiók miatt
Fotó: Unsplash

Már az FBI és a Nemzetbiztonsági Hivatal is nyomoz a feltört SEC X-fiók miatt

Hirdetések
tradingview 250

Az amerikai értékpapír- és tőzsdefelügyelet (SEC) elnöke szerint a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) és a Nemzetbiztonsági Hivatal vizsgálja a szabályozó testület X-fiókjának múlt heti feltörését.

Egy új közleményben Gary Gensler, a SEC elnöke azt mondja, hogy a bűnüldöző szervek már részt vesznek a múlt kedden feltört fiók feltörésének vizsgálatában, amelyet arra használtak fel, hogy hamis bejegyzést tegyenek az azonnali piac Bitcoin (BTC) tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) jóváhagyásáról.

Gensler szerint nincs bizonyíték arra, hogy a rosszfiú hozzáférhetett volna a SEC rendszereihez, adataihoz, eszközeihez vagy más közösségi média fiókjaihoz.

“Az illetéktelen fél 16:11-kor posztolt, amelyben állítólag bejelentette, hogy a Bizottság jóváhagyja a spot Bitcoin tőzsdén kereskedett alapokat, valamint egy második posztot körülbelül két perccel később, amelyben annyi állt csak, hogy ‘BTC’. A jogosulatlan fél ezt követően törölte a második bejegyzést, de az elsőt nem. A SECGov-fiókot használva a jogosulatlan fél két, nem SEC-fiók által készített posztot is lájkolt”.

Hirdetések

Gensler szerint az csaló hozzáférése az X-fiókhoz körülbelül 30 perccel – egy órával azután szűnt meg, hogy feltörték azt.

Az FBI már nyomoz

A múlt hét végén amerikai szenátorok – például Ron Wyden oregoni demokrata és Cynthia Lummis wyomingi republikánus – levelet írtak a SEC-nek, amelyben válaszokat követeltek arra, hogyan kerülhette meg valaki a kiberbiztonsági intézkedéseket.

Gensler szerint jelenleg számos bűnüldöző szerv dolgozik az ügyön.

“A munkatársak a megfelelő bűnüldöző és szövetségi felügyeleti szervekkel, többek között a SEC főfelügyelői hivatalával, a Szövetségi Nyomozó Irodával és a Belbiztonsági Minisztérium Kiberbiztonsági és Infrastruktúra Biztonsági Ügynökségével egyeztetnek a vizsgálatok során.

Az ügynökség adott esetben friss információkkal fog szolgálni az incidensről.

Ez is érdekelhet:

Hirdetések
whitepress magyar banner

Tóth-Kovács Viktor

Viktor 2+ éves szövegírói tapasztalattal rendelkezik, szereti a kütyüket, laptopokat, telefonokat. Kedvenc témaköre a hangzásvilág, így előszeretettel ír audio termékekről. Szabadidejében a gyerekeivel szeret a legjobban játszani.