You are currently viewing SpaceX: Egy rossz szó Elon Muskra, és repülsz
Képforrás: Reuters

SpaceX: Egy rossz szó Elon Muskra, és repülsz

  • Post author:
  • Post category:Tech
Hirdetések
tradingview 250

A SpaceX jelenleg a Nemzeti Munkaügyi Kapcsolatok Bizottsága (NLRB) kivizsgálásának középpontjában áll, amiért állítólag törvénytelenül bocsátotta el azokat az alkalmazottakat, akik részt vettek egy Elon Muskot kritizáló nyílt levél megírásában. A levél egy csoport SpaceX alkalmazott tollából származik, akik aggodalmukat fejezték ki Musk viselkedése miatt, amely gyakran “zavaros és kínos pillanatok forrása” volt. Az elbocsátások Musk Twitter megszerzésének idején történtek.

A NLRB szerdán benyújtott panaszában azt állítja, hogy a SpaceX kikérdezte a munkavállalókat a levéllel való kapcsolatukról, és utasította őket, hogy ne beszéljenek ezekről az interjúkról. A NLRB szerint a SpaceX megsértette a munkavállalók szövetségi jogát a jobb munkakörülmények érdekében történő közös küzdelemhez. A panasz szerint a SpaceX “felügyeleti látszatot teremtett” az alkalmazottak üzeneteinek olvasásával és képernyőképeik megjelenítésével, valamint megakadályozta az alkalmazottakat abban, hogy terjesszék a nyílt levelet. A SpaceX azt is állítólag “felkérte a munkavállalókat a kilépésre, és fenyegette őket elbocsátással”, ha részt vesznek szervezett tevékenységekben.

spacex elon musk per

A NLRB válaszul arra kéri a SpaceX-et, hogy 120 napig tegyen közzé értesítést a munkavállalói jogokról, küldjön bocsánatkéréseket a kirúgott alkalmazottaknak, és tegyen meg további helyreigazító intézkedéseket. Egy NLRB adminisztratív jogi bíróval való meghallgatásra 2024. március 5-én kerül sor, feltéve, ha a SpaceX nem próbálja meg kiegyezéssel elsimítani a vádakat. A bíró döntése ellen fellebbezésre van lehetőség a bizottsághoz, majd a szövetségi fellebbviteli bíróságig.

Hirdetések

Ez is érdekelhet:

Hirdetések
whitepress magyar banner

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.