You are currently viewing “Gyorsabbnak kell lennünk” – türelmetlenkedik Jeff Bezos
Fotó: Lex Fridman / YouTube

“Gyorsabbnak kell lennünk” – türelmetlenkedik Jeff Bezos

  • Post author:
  • Post category:Tech
Hirdetések
tradingview 250

Jeff Bezos, az Amazon alapítója nemrégiben egy ritka kétórás interjút készített Lex Fridman informatikussal és podcasterrel, amelyben betekintést engedett az Amazon és a Blue Origin vezetői stratégiáiba. A beszélgetés kitért Bezos jelentős, 10-20 milliárd dolláros befektetésére a Blue Originbe, és szenvedélyes projektként jellemezte azt, annak ellenére, hogy a kivitelezés során nem volt kielégítő a teljesítménye.

Elismerve a Blue Origin lassabb ütemét és a sürgősség szükségességét, Bezos elárulta, hogy az Amazon vezérigazgatói posztjáról való lemondásának egyik oka az volt, hogy több időt és energiát szentelhessen az űrvállalatnak. A határozottság szükségességét kifejezve Bezos felvázolta a Blue Origin azon terveit, hogy a világ legmeghatározóbb vállalatává váljon az iparágban. Hangsúlyozva a megfelelő technológiai kockázatok vállalásának és a bátor döntéshozatalt támogató kultúra kialakításának fontosságát, Bezos célja, hogy felgyorsítsa a Blue Origin fejlődését.

Az Elon Musk által alapított SpaceX-szel való összehasonlítás elkerülhetetlen

Bezos kiemelte a műszaki ambíció és a gyors döntéshozatal szükségességét, amely tulajdonságokat a SpaceX is osztja, ahol Musk határozott vezetése szerves részét képezte a vállalat sikerének. Bezos több változtatást is végrehajtott a Blue Originnél. Például Bob Smith vezérigazgatót lecserélve Dave Limpre, aki az Amazon korábbi vezetője volt. Dave segítheti a határozottabb és a potenciálisan gyorsabb fejlődés irányába való elmozdulást.

Hirdetések

Optimizmus övezi a Blue Origin New Glenn rakétáját, amelynek első indítását Bezos 2024-re várja. Kihangsúlyozta, hogy a vállalat a sebességgyártásra összpontosít, ami kihívást jelent. Bezos kitért a második fokozat újrafelhasználhatóvá vagy költséghatékonnyá tételének dilemmájára, anélkül, hogy utalt volna a Blue Origin kísérleti újrafelhasználható fokozatára, a Project Jarvisra.

Amikor Muskról kérdezték, Bezos elismerte Musk vezetői képességeit a Tesla és a SpaceX sikere alapján. Tartózkodva a személyes megjegyzésektől, Bezos kiemelte, hogy lehetetlen valakit igazán megismerni a nyilvános személyisége alapján.

Ez is érdekelhet:

Hirdetések
whitepress magyar banner

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.