You are currently viewing Olyan ügyesen utánozza az androidokat ez a pincérnő, hogy azt látni kell
Forrás: Unsplash

Olyan ügyesen utánozza az androidokat ez a pincérnő, hogy azt látni kell

Hirdetések
tradingview 250

Egy kínai pincérnő vírusvideója úgy tűnik, megosztja az internetet.

A videón egy nő látható, aki robotszerű mozdulatokkal szolgál fel ételt a vendégeknek. Egyesek szerint egy humanoid robotról van szó, mások szerint viszont ember az, aki színészkedik.

A klipről készült TikTok-videót már több mint 70 ezerszer nézték meg. Az egyik X felhasználó megkérdezte: “Ez egy robot, vagy egy ember, aki robotként viselkedik?”. Egy másik azt mondta: “Ez egy ember: “Nem tudnám megmondani, hogy ez egy igazi ember vagy egy robot”.

Hirdetések

A South China Morning Post szerint ez nem egy robot, hanem egy valódi ember, aki kiszolgálja a vásárlókat.

Az újság szerint a nő a hotpot étterem tulajdonosa és hivatásos táncos. A nő “táncol”, miközben italokat töltöget és ételeket szolgál fel az először egy barátja által közzétett videón.

@discover_gzDo you think she is a real person or a robot? A restaurant owner in China plays the role of a “robot” serving food to customers. Netizens exclaimed that the master is among the people.♬ 原声 – DISCOVER GUANGZHOU

Kína nemrég nagy terveket fedezett fel, hogy világelső legyen a humanoid robotika területén, így nem teljesen nevetséges, ha azon tűnődünk, hogy a kiszolgáló nem egészen ember volt.

Az ország Ipari és Információs Technológiai Minisztériuma ebben a hónapban közzétett egy útitervet a “fejlett szintű” robotok 2025-ig történő tömeggyártásáról.

Néhány robotkiszolgálót már bevetettek az amerikai éttermekben. A michigani Noodle Topia 2021-ben vásárolt egy robotot a vendégek kiszolgálására, miután nehezen találtak munkaerőt – számolt be a CBS News. A tulajdonos azóta még kettőt vásárolt, a jelentés szerint egyenként mintegy 15 000 dollárért.

A Financial Times iparági adatokra hivatkozva arról számolt be, hogy 2022-ben mintegy 5000 robot szolgálta ki a vendégeket a koreai éttermekben.

Ez is érdekelhet:

Hirdetések
whitepress magyar banner

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.