You are currently viewing 18 hét börtön vár a TikTokos csínytevőre, és még a videói sem “viccesek”
Forrás: Unsplash

18 hét börtön vár a TikTokos csínytevőre, és még a videói sem “viccesek”

Hirdetések
tradingview 250

A TikTok csínytevője, Mizzy, vagy valódi nevén Bacari-Bronze O’Garro, 18 hét börtönbüntetést kapott a bírótól, aki szerint a videói “nem viccesek” – írja az angol The Guardian. Az ítélet szerint Mizzy-t, aki egy hónappal ezelőtt két vádpontban találták bűnösnek, azért ítélték el, mert megsértette azt a bírósági rendeletet, amely megtiltotta neki, hogy engedély nélkül osszon meg másokról készült felvételeket.

A bíró, Matthew Bone, a Stratford kerületi bíróságon kedden 18 hetes fiatalkorú intézetbe való elzárásra ítélte, és azt mondta neki: “Őszintén szólva, a tréfáid nem viccesek.” A bíró szerint a 19 éves fiatalember “híressé akart válni” és “pénzt és designer ruhákat akart kapni szponzoroktól”.

Kigúnyolta az igazságszolgáltatást

A bíró hozzátette: “A cselekedeteid jelentős kárt és szorongást okoztak az ártatlan állampolgárok számára. A kamerában pedig azt állítottad, hogy a brit törvények gyengék.”

Hirdetések

Az elítélt szándékosan megszegte azt a bírósági rendeletet, amely megtiltotta neki, hogy engedély nélkül osszon meg másokról készült videókat, “pár órán belül” annak kiadása után május 24-én.

A bíróságon bemutattak egy felvételt, amelyen O’Garro látható a Stratfordi Westfield bevásárlóközpontban azon az éjszakán, miután részt vett Piers Morgan TalkTV műsorában, és kigúnyolta a brit igazságszolgáltatási rendszert.

A videón arra panaszkodott, hogy “az Egyesült Királyságban a törvény egy vicc.”

O’Garro Snapchat-fiókján megosztott más videók is megsértették a rendeletet; ezeken például megfogta egy iskolás fiú egyenruháját, egy másikon pedig egy törpével való verekedést mutatott be. O’Garro állította, hogy ezek a videók megállapodás alapján készültek a szereplők beleegyezésével.

Majd azt állította, hogy egy barátja, aki hozzáféréssel rendelkezett a bejelentkezési adataihoz töltötte fel a videókat a Snapchatre az ő beleegyezése nélkül. Ezt a kifogást Bone “elfogadhatatlannak” nevezte. Emellett 154 font büntetést is kiszabtak rá, és megtiltották neki, hogy magánterületeken tartózkodjon, vagy belépjen London E12 körzetébe.

Az ítélet után Yasmin Lalani, a Metropolitan rendőrség nyomozója elmondta: “Csak azt gondolom, hogy amikor valaki semmibe veszi a törvényt, akkor ez egy megfelelő büntetés, és remélem, hogy segítséget kap. Ez egyértelmű üzenet, hogy senki sem áll a törvény felett, és mindenki felelősségre vonható.”

Ez is érdekelhet:

Hirdetések
whitepress magyar banner

Tóth-Kovács Viktor

Viktor 2+ éves szövegírói tapasztalattal rendelkezik, szereti a kütyüket, laptopokat, telefonokat. Kedvenc témaköre a hangzásvilág, így előszeretettel ír audio termékekről. Szabadidejében a gyerekeivel szeret a legjobban játszani.