You are currently viewing Sam Altman mégsem tér vissza az OpenAI élére, a Microsoftot választotta helyette

Sam Altman mégsem tér vissza az OpenAI élére, a Microsoftot választotta helyette

Hirdetések

Sam Altman, az OpenAI egyik alapítója, és vezérigazgatóját pénteken leváltották, ás úgy tűnik, hogy most csatlakozik a Microsofthoz. Ott egy új, fejlett mesterséges intelligencia kutatócsapat élére áll majd. A Microsoft vezérigazgatója, Satya Nadella bejelentette ezt a hírt a Twitteren. Altman elbocsátása rendkívüli vihart kavart az iparágban, és számos vezető támogatását élvezte. Az OpenAI ideiglenes vezetőjévé az egykori Twitch CEO, Emmett Shear kerül.

A BBC cikke hangsúlyozza, hogy Altman elbocsátásának módja jelentősen megzavarta az ipart, és számos találgatást keltett az eset körül. A Microsoft, amely milliárdokat fektetett az OpenAI-ba, most erősítette meg Altmant a saját fejlett AI kutatócsapatában. Altman a Twitteren úgy reagált, hogy “a küldetése folytatódik.”

Altman elbocsátása aggodalmakat váltott ki az OpenAI alkalmazottai között, akik attól tartottak, hogy ez befolyásolhatja a közelgő nagy értékű részvénykibocsátást. Néhány munkatárs az X-en kifejezte, hogy az OpenAI az emberei nélkül nem jelent semmit.

Ez is érdekelhet:

Hirdetések
whitepress magyar banner

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.

Vélemény, hozzászólás?