You are currently viewing Steve Wozniak enyhe agyvérzést kapott, de már jobban van
Fotó: Wikimedia Commons

Steve Wozniak enyhe agyvérzést kapott, de már jobban van

Hirdetések

Az Apple társalapítója, Steve Wozniak, hazafelé tart egy enyhe agyvérzés után, amerikai médiajelentések szerint.

Wozniak az ABC News-nek elmondta, hogy egy MRI-vizsgálat megerősítette, hogy agyvérzést kapott, miközben a Mexikóvárosban megrendezett Világüzleti Fórumon tartózkodott. Wozniak a konferencia közben eszméletét vesztette, és kórházba szállították – írta a CNN.

Hirdetések

A tech világban Woz néven ismert Steve Wozniak egy szilícium-völgyi veterán, aki 1976-ban alapította meg az Apple-t Steve Jobsszal, és fejlesztették ki az első Apple számítógépet. Az Apple most a világ legértékesebb vállalata.

Hirdetések

Az informatikai úttörő márciusban aláírt egy levelet Elon Muskkal együtt, amelyben felfüggesztést kértek a legerősebb mesterséges intelligencia (MI) modellek fejlesztésében.

Wozniak szerint az MI nehezebbé teheti a csalások felismerését, és az AI szabályozását sürgette, attól tartva, hogy a technológiát “rossz szándékú szereplők” kihasználják.

Azt mondta: “Az MI annyira intelligens, hogy a rossz szereplők előtt is nyitva áll, azok előtt, akik be akarnak csapni, és nem őszinték veled.”

De szkepticizmusát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a szabályozók helyesen járnak-e el: “Szerintem általában a pénzszerzés irányítja az eseményeket, ami kicsit szomorú.”

Ez is érdekelhet:

Hirdetések
whitepress magyar banner

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.

Vélemény, hozzászólás?