You are currently viewing A Huawei letaszította a trónról az Apple-t Kínában

A Huawei letaszította a trónról az Apple-t Kínában

Hirdetések

A Jefferies elemzők hétfői jelentése szerint az Apple iPhone hivatalosan is elvesztette vezető szerepét a kínai okostelefon-piacon – írja a CNBC.

A jelentés szerint Kínában az okostelefon eladások évről évre pozitív növekedést mutattak, amit elsősorban a Huawei, a Xiaomi és a Honor eszközök által vezérelt Android eladások két számjegyű növekedése hajtott. Azonban az Apple iPhone jelentős, két számjegyű visszaesést szenvedett, és az éves növekedése negatívba fordult az iPhone 15 piacra dobása óta.

Hirdetések

Ennek eredményeként a Huawei átvette az iPhone-tól az első helyet a piaci részesedés tekintetében.

Hirdetések

„Azt gondoljuk, hogy a gyenge kereslet Kínában végül az iPhone 15 globális szállításainak a vártnál alacsonyabb szintjét eredményezi 2023-ban,” írták az elemzők. Hozzátették, hogy a trend azt sugallja, hogy az iPhone a jövő évben “veszíteni fog” a Huawei-vel szemben.

Az Apple részvényei hétfőn nem változtak

A Jefferies elemzők kiemelték, hogy az Android volumennövekedését nem lehet kedvezményekkel magyarázni. Azt is megjegyezték, hogy az iPhone 15 készülékek kivételével az iPhone-okon alkalmazott kedvezmények stabilak maradtak, míg az Android kedvezmények “nem magasak”.

Az elemzők rámutattak arra is, hogy az iPhone 15-öt újraértékesítő eszközök mind “a hivatalos eladási árak alatt kereskednek”, ami szintén a gyenge keresletet tükrözi Kínában.

Ezenkívül a Morgan Stanley elemzői hétfőn csökkentették az Apple árfolyamra kivetett célárat 215 dollárról 210 dollárra. Azt mondták, hogy az év decemberi negyedévével kapcsolatban “óvatosabbak” a kínálati akadályok miatt. A negyedévre vonatkozó iPhone-elvárásaikat 8%-kal csökkentették.

A Morgan Stanley elemzői szerint az Apple teljes bevételét, a szolgáltatási bevételek növekedését, a bruttó haszonkulcsot és a szeptemberi negyedéves bevétel növekedését fogják figyelemmel kísérni Kínában, de a decemberi negyedévi útmutatás “lesz a legfontosabb”.

Ez is érdekelhet:

Hirdetések
whitepress magyar banner

Tóth-Kovács Viktor

Viktor 2+ éves szövegírói tapasztalattal rendelkezik, szereti a kütyüket, laptopokat, telefonokat. Kedvenc témaköre a hangzásvilág, így előszeretettel ír audio termékekről. Szabadidejében a gyerekeivel szeret a legjobban játszani.

Vélemény, hozzászólás?