You are currently viewing Az Apple partnere tovább terjeszkedik Indiában

Az Apple partnere tovább terjeszkedik Indiában

Hirdetések
tradingview 250

Az Apple partnere, a Foxconn Technology Group azt tervezi, hogy megháromszorozza beruházásait és foglalkoztatottságát Indiában. Ezzel rávilágítva arra, hogy gyorsulóban van a gyártás áttelepítése Kínából Indiába, a folyamatos feszültségek az Egyesült Államok és Kína között.

V Lee, egy Foxconn indiai képviselője egy LinkedIn bejegyzésében azt mondta vasárnap, hogy a taiwani vállalat két év alatt szeretné megháromszorozni üzletének méretét a dél-ázsiai országban, miközben gratulált Narendra Modi miniszterelnöknek a születésnapjához.

„Még keményebben fogunk dolgozni azért, hogy jövőre nagyobb születésnapi ajándékot kaphassunk Öntől, célul tűzve ki az Indiában lévő foglalkoztatást, a külföldi tőkebefektetést és vállalkozás méretének megháromszorozását” – mondta Lee.

A taiwani vállalat beruházási tervei közé tartozik egy mintegy 300 hektáros terület Karnataka fővárosában, Bengaluruban. Itt fogják majd valószínűleg az iPhone-ok összeszerelését végezni, és várhatóan mintegy 100 000 új munkahelyet teremtenek ezzel.

Hirdetések

A Foxconn indiai terjeszkedése rámutat arra, hogy Kína veszélyben van, és könnyedén elveszíti világ legnagyobb fogyasztóelektronikai termelői státuszát. Az Apple és más amerikai márkák kínai szállítóikra támaszkodnak, és az indiai és a  vietnámi példát követve alternatív helyszíneket kutatnak fel. Ez a globális ellátási lánc újratervezése lehet, amely a járvány és az ukrán háború alatt gyorsult fel, és átalakíthatja a globális elektronikai termékek gyártásának piacát.

Young Liu, a Hon Hai elnöke múlt hónapban megerősítette a Foxconn szándékát, hogy növelje beruházásait Indiában, ahol jelenleg már kilenc gyártóközpontot és több mint 30 gyárat működtetnek. A vállalat még csak most kezdi kibővíteni tevékenységét az országban, ahol évente mintegy 10 milliárd dollár bevételt realizál – mondta Liu.

Ez is érdekelhet:

Hirdetések
whitepress magyar banner

Tóth-Kovács Viktor

Viktor 2+ éves szövegírói tapasztalattal rendelkezik, szereti a kütyüket, laptopokat, telefonokat. Kedvenc témaköre a hangzásvilág, így előszeretettel ír audio termékekről. Szabadidejében a gyerekeivel szeret a legjobban játszani.