You are currently viewing Lencsevégre kapták a Xiaomi új elektromos autóját
Fotó: Xiaomiui

Lencsevégre kapták a Xiaomi új elektromos autóját

Hirdetések
tradingview 250

A tegnapi napon Xinjiangban lefotózták a Xiaomi MS11 elektromos autót tesztvezetés közben. A képek egy erősen álcázott járművet ábrázolnak, ami megegyezik a korábban közzétett látványtervekkel. Az eseményt még izgalmasabbá teszi, hogy négy autót teszteltek egyszerre, és Lei Jun (a Xiaomi vezérigazgatója) valószínűleg Lu Weibinggal együtt vezetett egy-egy járművet.

A megfigyelés során további apró részleteket is felfedeztek, mint például a sárga féknyergeket és az éles szélekkel rendelkező központi konzolt az autó belsejében. Két változatban tervezik bemutatni a Xiaomi MS11-et: az egyik LIDAR-ral, a másik nélküle.

ket Xiaomi MS11 elektromos auto az utakon
Fotó: Xiamioui

Mi az a LiDAR?

A LiDAR a Light Detection and Ranging (fényérzékelés és távolságmérés) rövidítése. A LiDAR technológiában lézersugarat bocsátanak ki egy forrásból (adó), amely visszaverődik a jelenetben lévő tárgyakról. A visszavert fényt a rendszer vevője érzékeli, és az út időtartama (time of flight, TOF) alapján távolsági térképet hoz létre a jelenetben lévő tárgyakról.

A Xiaomiui információi szerint Lei Jun, a Xiaomi vezérigazgatója csoportfotót tett közzé a Weibón, amit a Xiaomi MIX Fold 3-mal készített. A fotó Xinjiangban készült, ahol Lu Weibing is készített egy fotót, amit később megosztott a Weibón. A képen két ember árnyékát is látni lehet, ez valószínűleg a két Xiaomi vezetőjé.

Hirdetések

Lei Jun 2021 márciusában jelentette be a Xiaomi új elektromos autóját. A folyamatos késés után várhatóan a következő év első negyedévére tervezik a bemutatót. A Xiaomi 2021 szeptemberében alapította meg elektromos jármű részlegét, és ha 2024 közepéig piacra tudják dobni az MS11-et, ez hatalmas sikerként lenne elkönyvelhető a kínai gyártó számára.

Ez is érdekelhet:

Hirdetések
whitepress magyar banner

Tóth-Kovács Viktor

Viktor 2+ éves szövegírói tapasztalattal rendelkezik, szereti a kütyüket, laptopokat, telefonokat. Kedvenc témaköre a hangzásvilág, így előszeretettel ír audio termékekről. Szabadidejében a gyerekeivel szeret a legjobban játszani.