You are currently viewing Az Amazon generatív AI-val egyszerűsíti a termékértékeléseket
Képforrás: Unsplash

Az Amazon generatív AI-val egyszerűsíti a termékértékeléseket

Hirdetések

Úgy tűnik, hogy hamarosan nem kell átnézned az összes véleményt egy termék oldalán az Amazonon vásárlás előtt. Az Amazon egy új funkciót tesztel, amely összefoglalja az ügyfélértékeléseket, hogy egy pillanat alatt láthasd, hogy mit mondtak mások a termékről.

Ezt a fejlesztést azért hozták létre, hogy segítsék a vásárlókat. Nem kell többé átbogarászni az összes véleményt külön-külön. Az AI kiválasztja a leggyakrabban előforduló témákat és összefoglalja azokat egy rövid bekezdésben, amelyet közvetlenül a termék részleteinél fog majd megmutatni.

Hirdetések
amazon generativ ai product review
Fotó: Amazon, AP

Az Amazon hétfőn jelentette be, hogy ez az AI által generált összefoglaló már elérhető egyes amerikai mobilvásárlók számára, számos termék esetében. A tervek szerint, ha a vásárlói visszajelzések pozitívak, a funkciót hamarosan további vásárlók számára és több termékkategóriára is kiterjesztik.

Hirdetések

Miért döntött az Amazon ebben az irányban?

Nos, az AI területén dúl a verseny a tech cégek között. Az Amazon eddig nem hozott létre saját, nagy népszerűségű AI chatbotot vagy képfeldolgozó eszközt. Ehelyett azon dolgoztak, hogy a fejlesztőknek lehetőséget biztosítsanak saját generatív AI eszközeik létrehozására az AWS felhőalapú infrastruktúráján.

Az év elején az Amazon vezérigazgatója, Andy Jassy kijelentette, hogy a generatív AI nagy jelentőséggel bír a cég számára. Hozzátette, hogy az Amazon összes üzleti egységénél, beleértve az Alexa hangasszisztenssel foglalkozó részleget is, jelenleg több generatív AI kezdeményezés is folyamatban van.

És ha mindez nem lenne elég, hétfőn a cég azt is bejelentette, hogy a termékeknél egy új “insights” funkciót is kínálnak majd, amely lehetővé teszi a vásárlók számára, hogy gyorsan megtalálják a vélemények közös témáit. Könnyű, egyszerű és hatékony – így néz ki az Amazon jövője az AI-val!

További hírek:

Forrás

Hirdetések

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.

Vélemény, hozzászólás?