You are currently viewing Robotkart kapott a londoni metróbaleset túlélője
Fotó: BBC

Robotkart kapott a londoni metróbaleset túlélője

  • Post author:
  • Post category:Tech
Hirdetések
tradingview 250

Mesterséges intelligenciával ellátott robotkart kapott a londoni metróbalesetet szenvedett nő. A baleset még tavaly történt, amikor a nő munkából hazafelé rossz megállóban szállt le, majd beesett a sínek és a peron közé. Ennek következtében amputálni kellett a jobb karját könyökétől felfelé, és a jobb lábát térd alatt.

A nő 9 hónappal a műtét után most személyre szabott robotkart kapott, amely a mesterséges intelligencia segítségével képes valós mozgásra. Vele készített interjút a BBC.

A GoFundMe kampányban 296 613 font (körülbelül 133 millió forint) gyűlt össze a bionikus kar megvásárlására – és a múlt héten a hálás címzett megosztotta a régóta várt állapotfrissítést.

Hirdetések

Itt van. Illik rám. Működik…! 6 hónappal azután, hogy először jelentkeztem a klinikán, megvan a bionikus karom. A legmodernebb, testemre szabott, egy nagyon szép sportautó áráért. 24 órája használom, és máris hasznát veszem. A szabadság érzése verhetetlen. Két kézzel tudok cipelni dolgokat! Kinyitni egy üveget! 2 karral megölelni a férjemet, és a gyerekeimet!

Ez is érdekelhet:

Hirdetések
whitepress magyar banner

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.