You are currently viewing Samsung: Ismét nagy csapást mértek a negyedéves profitra

Samsung: Ismét nagy csapást mértek a negyedéves profitra

Hirdetések

Az idei évben a Samsung másodszor is jelentős, 95%-os nyereségcsökkenést szenvedett el. A második negyedéves pénzügyi eredmények szerint a cég nyeresége 0,67 billió KRW-ra (523,5 millió dollár) csökkent, ami a tavalyi 14,12 billió KRW (11,06 milliárd dollár) nyereséghez képest jelentősen alacsonyabb – írja az Android Authority.

A Samsung a veszteséget a magas kamatlábak és az infláció miatt csökkenő okostelefon-szállításokkal magyarázza. A Counterpoint Research jelentése szerint az amerikai okostelefon-piac 24%-kal esett vissza a 2023-as második negyedévben, a Samsung pedig különösen súlyosan érintett volt ebben a trendben, 37%-os éves szintű csökkenéssel.

Hirdetések

A helyzetet tovább rontja, hogy a Galaxy S23 sorozat bevezetéséből származó lendület megfakult, ami csökkentette az értékesítéseket. A folyamatos gazdasági visszaesés miatt a tömegpiaci fellendülés is késik.

Hirdetések

Azonban nem minden remény veszett. A Samsung bízik a Galaxy Z Flip 5 és a Galaxy Z Fold 5 modellekben, és azt várja, hogy az okostelefon-piac visszatér a növekedési pályára. A cég mobil részlegének vezetője, TM Roh szerint az idei évben Koreában minden harmadik eladott Galaxy csúcsmodell hajlítható lesz, és a globális hajlítható telefon értékesítések a Galaxy csúcsmodelljeinek 20%-át fogják meghaladni.

További hírek:

Hirdetések

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.

Vélemény, hozzászólás?