You are currently viewing Újra munkába álltak a Google társalapítói

Újra munkába álltak a Google társalapítói

Hirdetések
tradingview 250

A Google társalapítói, Sergey Brin és Larry Page hosszú ideig inkább passzív szemlélői voltak saját cégüknek, de a tulajdonosi szavazati jogaiknak köszönhetően továbbra is a teljes irányításuk alatt áll. Míg Larry Page mintha kitartana emellett az álláspont mellett, addig Sergey Brin állítólag egyre gyakrabban bukkan fel a Google irodáiban, ahol az AI fejlesztésekben, mint például a ChatGPT versenytárs, a Google Bard előremozdításában segédkezik.

Sergey ismét munkába jár

A Wall Street Journal szerint Sergey Brin hetente három-négy napon is megfordul a Google irodáiban, mióta a ChatGPT körül elkezdett növekedni a felhajtás. Az alapító különösen az AI csapattal dolgozik együtt, akik a következő generációs AI modellt, a Geminit építik.

Sergey Brin főként azt a szerepét használja ki, hogy támogassa a toborzási folyamatot, miután a vállalat sok fontos kutatót veszített el a területen. A Google és az Alphabet vezérigazgatója, Sundar Pichai nem tűnik úgy, hogy aggódna amiatt, hogy Sergey ismét bejár dolgozni, sőt, állítólag örömmel és bátorítóan fogadta ezt.

Hirdetések

Az egyik alapító hosszú évekig mellőzte az AI-t, ahogy azt a WSJ-vel beszélő néhány alkalmazott állítja. Azt mondják, Brinnek be kellett hoznia magát az utolsó fejleményekbe, és nyilvánosan is elismerte, hogy figyelmen kívül hagyta a Google Brain részlegének korai munkáit, amely sok fejlesztést indított el az AI körül, amit manapság láthatunk.

A ChatGPT sikere után a Google gyorsan kereste a válaszát a nagyban ünnepelt nagy nyelvi modell chatbotra. A cég összedobott egy bemutató eseményt a Google Bard bemutatására, amelyet a ChatGPT-re adott válasznak szánták. A Google Bard kezdetben sokkal kevésbé tűnt kifinomultnak és hibára hajlamosabbnak, ráadásul hiányzott belőle néhány kulcsfontosságú képesség, mint például a kódolás is.

Az elmúlt hónapokban azonban jelentősen felzárkózott a cég, és most már ott tart, hogy egyenrangú vetélytársa legyen a ChatGPT-nek és a Bing Chat-nek. A Google itt támaszkodhat saját termékkínálatának nagy részére, a Google Lens integrációja pedig a Bard legutóbbi húzóereje.

További hírek:

Hirdetések
whitepress magyar banner

Tóth-Kovács Viktor

Viktor 2+ éves szövegírói tapasztalattal rendelkezik, szereti a kütyüket, laptopokat, telefonokat. Kedvenc témaköre a hangzásvilág, így előszeretettel ír audio termékekről. Szabadidejében a gyerekeivel szeret a legjobban játszani.