You are currently viewing Hamarosan jöhet az AppleGPT
Képforrás: Unsplash

Hamarosan jöhet az AppleGPT

Hirdetések

Az Apple csendben egy olyan mesterséges intelligencia eszközökön dolgozik, amely versenyre kelhet az OpenAI, a Google és más cégek hasonló technológiáival. Azonban még nem sikerült világos stratégiát kidolgozniuk a technológia fogyasztóknak történő megjelentetésére.

Az iPhone-gyártó cég saját keretrendszert hozott létre nagy nyelvi modellek létrehozására – az olyan AI-alapú rendszerek, mint például a ChatGPT és a Google Bard szívében vannak -, jutott napvilágra egyes források szerint. Ezzel az alappal, amit “Ajax”-nak hívnak, az Apple létrehozott egy chatbot szolgáltatást is, amit néhány mérnök “Apple GPT”-nek hív.

Hirdetések

Az elmúlt hónapokban az AI fejlesztések jelentős erőfeszítésekké váltak az Apple számára, több csapat is együtt dolgozik a projekten, mondta az anonim forrás. A munka ráadásul magába foglalja a technológiával kapcsolatos potenciális adatvédelmi aggályok kezelését is. Az Apple szóvivője azonban nem kívánta kommentálni a dolgot.

A vállalatot meglepte az elmúlt évben az OpenAI ChatGPT, a Google Bard és a Microsoft Bing AI bemutatása. Bár az Apple évek óta épített be AI funkciókat a termékeibe, most mégis lépést kell tartaniuk az ilyen generatív eszközök piacán, melyek esszék, képek és még videók létrehozására képesek szöveges utasítások alapján. A technológia az elmúlt hónapokban megragadta a fogyasztók és vállalkozások fantáziáját, ami rohamot indított a kapcsolódó termékek iránt.

Hirdetések

Apple – nincs több lázadás?

Az Apple feltűnően hiányzott ebből a lázadásból. Fő mesterséges intelligencia termékük, a Siri hangasszisztens, az elmúlt években stagnált. Ennek ellenére a cég más területeken fejlődött az AI-ban, beleértve a fotók és a keresés javítását az iPhone-on. Idén pedig okosabb változat jön az autó-korrekcióhoz mobil eszközeiken.

Nyilvánosan Tim Cook vezérigazgató óvatos volt az új AI szolgáltatások piacra dobását illetően. Bár a technológiában van potenciál, még mindig sok a “megoldandó probléma”, mondta egy májusi konferenciahíváson. Az Apple több termékébe is be fogja építeni az AI-t, de aprólékosan, és “nagyon átgondolt alapon”.

Egy interjúban a Good Morning Americával Cook azt mondta, hogy ő használja a ChatGPT-t és, hogy a cég “nagyon figyel erre”.

A háttérben az Apple aggodalmaskodik, hogy lemaradhat egy esetlegesen fontos változásról az eszközök működésében. A generatív AI ígéretet tesz arra, hogy átalakítja, hogyan használjuk a telefonokat, a számítógépeket és más technológiákat. Az Apple eszközei, amelyek az elmúlt pénzügyi évben közel 320 milliárd dollár bevételt hoztak, veszélybe kerülhetnek, ha a cég nem tart lépést az AI előrehaladásával.

További hírek:

Hirdetések

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.

Vélemény, hozzászólás?