You are currently viewing Az Apple továbbra is kitart a sportok élő közvetítésének ötlete mellett
Képforrás: Unsplash

Az Apple továbbra is kitart a sportok élő közvetítésének ötlete mellett

Hirdetések

Az Apple Vision Pro nagy bemutatója előtt arról szóltak a pletykák, hogy az élő sportközvetítések lesznek az egyik fő értékesítési pont, amire az Apple fókuszálni szeretne.

Azonban a sportok érdekes módon hiányoztak az Apple fő bemutatóján

Bár a virtuális kosárlabda-élményt bemutatták néhány újságírónak, és a Disney bemutatta, hogyan lehet egy mérkőzést a kávézóasztalra sugározni.

Hirdetések

Az Information tavalyi hónapban azt sugallta, hogy ez a “jelenlegi internetsebesség és a szükséges adatmennyiség” miatt lehet, ami a “zökkenőmentes” élményt a legtöbb vásárló számára elérhetetlenné teszi.

Hirdetések

Azonban úgy tűnik, hogy az Apple nem adta fel ezt az álmát. Egy exkluzív jelentés szerint, amit a The New York Post tett közzé, Adam Silver, az NBA bizottsági elnöke azt mondta, hogy “a liga az Apple-lal dolgozik együtt, hogy egy technológiailag fokozott nézői élményt hozzanak létre” a közelgő headsetjükhöz.

Az Apple nemcsak egy kosárlabda mérkőzés élményét mutatta be, de az NBA-nek már van VR infrastruktúrája, amely lehetővé teszi a Meta Quest tulajdonosok számára, hogy élőben nézzék a mérkőzéseket a Horizon Worlds alkalmazáson keresztül.

Egyre nagyobb érdeklődést mutat az Apple a sportok iránt

Az Apple TV Plus előfizetők már most is streamelhetnek péntek esti Baseball és Major League Soccer mérkőzéseket, és mindig vannak hírek arról, hogy a cég további lehetőségeket keres a sportkínálatának bővítésére. Éppen a múlt héten jelentették, hogy az Apple tárgyalásokat folytat a német Bundesliga-val, hogy az európai első osztályú labdarúgást is az Apple TV Plus platformra hozzák.

Az NBA jelenlegi szerződése a Warner Bros.-sal és a Disney-vel 2024 áprilisában jár le, és a CNBC szerint az NBA valószínűleg “egy vagy két új csomagot hoz létre az ajánlattevők számára, növelve a médiajogaik partnerét kettőről háromra vagy négyre.”

Az Apple nem az egyetlen érdekelt fél, Silver szerint. “Általános értelemben véve, sok beszélgetést folytattam a média- és techcégekkel,” mondta ő a Postnak.

“Azt gondolom, hogy új lehetőségeket keresnek a sportjogok szélesebb körű terjesztésére, mint korábban, és egyedülálló és különböző módon, különösen a személyre szabás és testreszabás tekintetében, amit a fejlett technológia nyújthat.”

Az Apple számára, amely szeretné bemutatni fejhallgatója játékot változtató jellegét, egy ilyen partnerség minden bizonnyal értelmes lenne. Minél több felhasználási esetet tud az Apple bemutatni a 3,500 dolláros fejhallgatójához, annál valószerűbbnek tűnik a kiterjesztett valóság hosszú távú iPhone-pótlóként való jövője.

További hírek:

Hirdetések

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.

Vélemény, hozzászólás?