You are currently viewing Forradalmi: jön a gördíthető kijelzős iPhone?
Képforrás: Unsplash

Forradalmi: jön a gördíthető kijelzős iPhone?

Hirdetések

Gondoltad volna, hogy az Apple mérnökei már azon gondolkodnak, hogy lehetne-e egy iPhone-t létrehozni gördíthető kijelzővel? Vagy akár hajlítható iPhone-t? Egy frissen nyilvánosságra hozott szabadalmuk szerint igen. A kijelző technológia nem csak az iPhone-oknál lenne hasznos, de az iPad-ek és asztali monitorok esetében is, állítja a szabadalom.

A Patently Apple oldalon (Tom’s Guide segítségével) található szabadalom “elektronikus eszközöket ír le gördíthető kijelzőkkel”, amik “egy kiterített állapotból, amelyben a kijelző sík, egy gördített állapotba mozgathatók, amelyben a gördíthető rész fel van tekerve tárolásra”.

Hirdetések
feltekerheto iphone 1
Képforrás: Apple

 

A szabadalomhoz tartozó ábrák gyakorlatilag azt mutatják, ami: egy olyan kijelző, mint egy elektronikus változata egy tekercsre csavarodott papírnak. A kijelző szükség szerint kitágul, majd összehúzódik.

Hirdetések

Ez egy érdekes megközelítése a formának, amit olyan eszközöknél láthattunk, mint a Samsung Galaxy Z Fold 4. Ott is az a lényeg, hogy rendelkezésedre áll egy tablet méretű kijelző, de összehajtva még a zsebedbe is belefér. A gördíthető kijelzők ugyanazt a előnyt kínálják, ha a gyártóknak sikerül megfelelően kifejleszteniük a technológiát.

feltekerheto iphone kijelzo apple
Képforrás: Apple

Tekerd fel

Ez korántsem az első alkalom, hogy az Apple ilyen szabadalmat jegyez be – a korábbiak 2014-ig nyúlnak vissza – de most úgy tűnik, mintha a gördíthető kijelző technológia tényleg közelebb lenne a fogyasztói eszközökben való megjelenéshez. Bár több évbe telt, a hajlítható telefonok már széles körben elérhetők, és a gördíthetők lehetnek a következők.

És persze nem csak az Apple vizsgálja ezt a típusú kijelzőt. Az LG és a Samsung is bemutatta gördíthető kijelzőit termékeihez, bár ezek a kijelzők még mindig nagyon kezdetleges stádiumban vannak, technológiai kiállítási bemutató szinten.

A Mobile World Congress-en idén a Motorola is bemutatott egy gördíthető telefon koncepciót: a készülék kijelzője egy gombnyomással 5-ről 6,5 hüvelykre nőtt. Ez a jövő jele, és úgy tűnik, hogy az Apple tervezi, hogy részt vesz benne.

De ne feledd, a szabadalmak csak azt mutatják, hogy a cégek milyen területeken kutatnak és tesztelnek – nincs garancia arra, hogy valaha is befejezett termékké válnak, bármennyire is érdekesek. Mielőtt bármilyen gördíthető iPhone-t kapnánk, először az iPhone 15 jöhet szeptemberben.

További hírek:

Hirdetések

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.

Vélemény, hozzászólás?